Değişen rektörün ilk icraatı bakın ne oldu

Değişen rektörün ilk icraatı bakın ne oldu
Güncelleme:

Trakya Üniversitesi'nde yeni gelen rektörün ilk işi bakın ne oldu.

Trakya Üniversitesi’nde 9’ncü dönem Rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, devir teslim töreninin ardından önceki yönetim tarafından resmi internet sitesinden kaldırılan Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafını geri getirdi.

Edirne’de 1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesi’nde 8’nci dönem rektörlük seçimlerini ikinci sırada tamamlayan Prof. Dr. Yener Yörük, 2012 yılı Temmuz ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atandı. Yeni yönetim 2013 yılı Nisan ayında üniversitenin www.trakya.edu.tr adresindeki web sitesini değiştirdi. Site içerisindeki Atatürk ve Türk Bayrağı da kaldırıldı. 8’nci dönem rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, değişikliği  'internet sitesinde önemli olan bilgiye ulaşmak' diyerek savundu. Bir yıl sonra da, üniversitenin 3 ayda bir yayınlanan 'Köprü' adlı dergisinin 5’nci sayısında da kapakta yer alan Türk Bayrağı kaldırıldı.

İLK İCRAATI OLDU

Geçen Temmuz ayında yapılan 9’ncu dönem rektörlük seçimlerinde 279 oy alan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk sıradan rektör olarak atandı. 6 Ağustos tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen devir-teslim töreninin ardından göreve gelen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ilk olarak internet sitesine Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğraflarının geri konulması talimatını verdi. Rektör Tabakoğlu ayrıca internet sitesine Atatürk köşesinin de yapılması istedi.

DHA