DEM'in İmralı heyetinden ilk açıklama: ''Öcalan’ın çalışmaları devam ediyor''

DEM'in İmralı heyetinden ilk açıklama: ''Öcalan’ın çalışmaları devam ediyor''
Güncelleme:

DEM Parti heyetinin İmralı'da eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan ile yaptığı ikinci görüşmenin ardından beklenen açıklama yayımlandı.

DEM Parti Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'dan oluşan heyet, İmralı Cezaevi'nde eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan ile dün yaptıkları görüşmenin ardından kamuoyuna açıklama yaptı. Yazılı açıklama saat 14.50'de yayımlandı.

DEM Parti'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"DEM Parti İmralı Heyeti olarak 22 Ocak 2025 tarihinde İmralı Adası’nda Sayın Abdullah Öcalan‘la bir görüşme gerçekleştirdik.

Görüşmede, Sayın Öcalan öncelikle Bolu’da yaşanan elim yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemiştir.

Heyetimiz, yürüttüğümüz görüşmelerle ilgili olarak kendisine gerekli bilgilendirmelerde bulunmuştur.

Sayın Öcalan’ın sürece ilişkin çalışmaları devam etmektedir. Bu konudaki hazırlıkları tamamlandıktan sonra kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Bizler de heyet olarak çalışmalarımızı ve temaslarımızı yürüteceğiz, gelişmeler oldukça da kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Bu süreç herkesi, hepimizi birlikte ve özgürce yaşatacaktır. Bunun gerçekleşmesi umuduyla tüm toplumsal kesimlerin kıymetli katkılarını bekliyoruz."

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Ekim'de partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" ifadelerine yer vermişti.

Bahçeli, bu açıklamasından kısa bir süre sonra ise DEM Parti heyetine İmralı'ya gitmesi için izin verilmesi çağrısı yapmıştı. Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder'in de içinde olduğu heyet, 28 Aralık'ta İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.

İki isim, Ahmet Türk'ün de katılmasıyla birlikte Ankara'da siyasi partileri ziyaret etmişti.

Siyasi parti ziyaretlerinin ardından Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, dün ikinci kez İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.

Bugün de ''günaydın'' diyemedik! Bir kadın daha kameralar önünde katledildi! Bugün de ''günaydın'' diyemedik! Bir kadın daha kameralar önünde katledildi! İngiltere'den Türkiye'ye gideceklere ölümcül uyarı İngiltere'den Türkiye'ye gideceklere ölümcül uyarı Hadise yaratan poz: Ünlü şarkıcı kalçasındaki dövmeyi gösterip, müjdeyi verdi Hadise yaratan poz: Ünlü şarkıcı kalçasındaki dövmeyi gösterip, müjdeyi verdi Otomobilde hurda araç teşviğinin ayrıntıları belli oldu Otomobilde hurda araç teşviğinin ayrıntıları belli oldu Türkiye'nin 38 ilinde yapılan aşk anketinden dikkat çeken sonuçlar Türkiye'nin 38 ilinde yapılan aşk anketinden dikkat çeken sonuçlar Almanya'dan 6 milyon TL'ye ithal edilen makineyi 900 bin TL'ye mal etti! Almanya'dan 6 milyon TL'ye ithal edilen makineyi 900 bin TL'ye mal etti! Polisin ''dur'' ihtarına uymadı, kilometrelerce kaçtı... Nefes kesen kovalamaca feci bitti! Polisin ''dur'' ihtarına uymadı, kilometrelerce kaçtı... Nefes kesen kovalamaca feci bitti! Türkiye bunu da gördü: Ameliyat masasında hasta ile pazarlık saniye saniye kamerada! Türkiye bunu da gördü: Ameliyat masasında hasta ile pazarlık saniye saniye kamerada! Tolga Karel'den ekranların Şakir Paşası Fırat Tanış için ağza alınmayacak hakaret Tolga Karel'den ekranların Şakir Paşası Fırat Tanış için ağza alınmayacak hakaret Türkiye'nin ''yaz şehri''ne kış geldi: Her yer bembeyaz! Türkiye'nin ''yaz şehri''ne kış geldi: Her yer bembeyaz!
Ara transfer sezonu sonrası; işte takımların kadro değerleri Ara transfer sezonu sonrası; işte takımların kadro değerleri Bir hazır giyim devi daha iflas bayrağını astı! Bir hazır giyim devi daha iflas bayrağını astı! Rasim Ozan Kütahyalı 4 ünlü ismi Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşlı memuru ilan etti! Rasim Ozan Kütahyalı 4 ünlü ismi Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşlı memuru ilan etti! Halil Umut Meler'in penaltı kararı Şampiyonlar Ligi gecesine damga vurdu Halil Umut Meler'in penaltı kararı Şampiyonlar Ligi gecesine damga vurdu Ekonomi kulislerine bomba düştü: TCMB'de üst düzey istifa iddiası! Ekonomi kulislerine bomba düştü: TCMB'de üst düzey istifa iddiası! Emsal karar çıktı: Mahkemeden ev sahiplerine müjde, kiracılara kötü haber! Emsal karar çıktı: Mahkemeden ev sahiplerine müjde, kiracılara kötü haber! AK Parti'den ''Hakan Şükür'' hamlesi: Yeni yasa mı geliyor ? AK Parti'den ''Hakan Şükür'' hamlesi: Yeni yasa mı geliyor ? Kartalkaya faciasında sorumlu kim? Ön rapor ortaya çıktı Kartalkaya faciasında sorumlu kim? Ön rapor ortaya çıktı Meral Akşener hakkında skandal iddia: ''Bana ‘aday ol, 1 sene sonra AKP’ye katıl’ dedi'' Meral Akşener hakkında skandal iddia: ''Bana ‘aday ol, 1 sene sonra AKP’ye katıl’ dedi'' AK Partili Şamil Tayyar'dan erken seçim çıkışı: ''Cumhurbaşkanımız aday olmayacaksa...'' AK Partili Şamil Tayyar'dan erken seçim çıkışı: ''Cumhurbaşkanımız aday olmayacaksa...''