Demir İnşaat Kentsel Dönüşüme Gültepe'den Başladı

Demir İnşaat Kentsel Dönüşüme Gültepe'den Başladı

İSTANBUL (AA) - Demir İnşaat, kentsel dönüşüm konusunda ilk olarak Gültepe'de çalışmalara başladı.Şirket açıklamasına göre, Ayışığı Vadi Evleri,...

İSTANBUL (AA) - Demir İnşaat, kentsel dönüşüm konusunda ilk olarak Gültepe'de çalışmalara başladı.

Şirket açıklamasına göre, Ayışığı Vadi Evleri, Demir Romance ve inşaatı süren Demir La Vida gibi projeleri hayata geçiren Demir İnşaat, İstanbul'un çeşitli lokasyonlarında geliştirdiği Akıllı Ev Teknolojilerini içeren projelerine kentsel dönüşüm çalışmalarını da ekleme planları yapıyor.

Demir İnşaat, kentsel dönüşüm yılı ilan ettiği 2016'da ilk olarak Gültepe'de düğmeye bastı. Dönüşüm ile İstanbul'un merkezine gelen Demir İnşaat, gelecek dönemde yeni dönüşüm projelerinin tanıtımını yapmak üzere gün sayıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, kentsel dönüşüm konusunda ilk olarak Gültepe'den yola çıkarak ilk projelerine start vermeye hazırlandıklarını belirtti. Demir, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan vatandaşların yoğun ilgisi bizlere güç verdi. Sevgileri bizi daha da onurlandırdı. Buradaki evlerin bir kısmı babadan kaldığı için muhatap olacağımız kişi sayısı artıyor. Yaklaşık bin 200 kişi ile muhatap oluyoruz. Tüm zorluklarına rağmen önümüzdeki dönemde yeni dönüşüm projelerimizi açıklamaya hazırlanıyoruz ve bu konuda hummalı çalışmalar yürütüyoruz. İlk olarak Gültepe'de başladığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının devamı gelecek. Dönüşüm ile ilgili görüştüğümüz arazi ve bölgeler var. Önümüzdeki dönemde bunlar da netleştikçe açıklayacağız."

Demir İnşaat'ın kentsel dönüşüm ekibinin büyük gayret gösterdiğini dile getiren Demir, Gültepe'de yapmayı planladıkları dönüşümde şimdiye kadar muhatapların yüzde 87'sinden ön protokol imzası, yüzde 40'ından da noter sözleşmesi aldıklarını bildirdi.

Demir, "Şimdiye kadar düzenlediğimiz toplantılarda 490 daire sahibine ve toplamda 700 kişiye ayrı ayrı bilgi verdik. Önümüzdeki dönemde anlaşmaya vardığımız kişi sayısı daha da artacaktır" ifadelerini kullandı.