Demirel'in doktoru ağladı..

Demirel'in doktoru ağladı..

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in aile doktoru gözyaşlarını tutamadı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in özel doktoru Aylin Cesur, Ankara'da Güven Hastanesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demirel'in son dakikaya kadar bilincinin açık olduğunu, akşam yemeğini beraber yediklerini dile getiren Cesur, "Memleketi olan Isparta - İslamköy’de eşinin yanında toprağa verilecek" dedi.

Yıllarca özel doktorluğunu yaptığı Demirel’in Türkiye sevdalısı olduğunu belirten Aylin Cesur, Demirel'in ömrünü demokrasiye ve kalkınmaya adadığını ifade etti. Süleyman Demirel’in büyük Türkiye davasının kahramanı, bugünkü Türkiye’nin mimarisinde büyük pay sahibi olduğunu ve unutulmayacak izler bıraktığını kaydeden Cesur, "Sayın Cumhurbaşkanımızı saat 02.05’te Hakkın rahmetine uğurladık. Çok üzgünüz. Sevenlerinin ve Türkiye’nin acısını paylaşıyorum. Bizler onun koyduğu hedefler doğrultusunda devam edeceğiz. Onun adına herkesi selamlıyorum. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
 
Doktor Cesur, Demirel’in yaşı ve mevcut bulunduğu durum itibariyle bazı rahatsızlıklarının bulunduğunu ancak tedavi sürecinde doktorlarına çok yardımcı olduğunu belirtti. Cesur, Demirel’in diyabet ve kronik böbrek yetmezliği ile bunlara bağlı bazı rahatsızlıklar yaşadığını, sağlık ordusuyla kendisini bugünlere kadar getirdiklerini belirterek, "Ancak bu kez olmadı" dedi. Aylin Cesur'un açıklama sırasında zaman zaman duygulandığı, ayakta durmakta zorluk yaşadığı görüldü.
 
Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş, Demirel’in 13 Mayıs’ta solunuma bağlı enfeksiyon nedeniyle hastaneye yatırıldığını, o günden itibaren tedavisini titizlikle yürüttüklerini belirterek ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Hastaneye gelen bazı vatandaşların da gözyaşlarına boğuldukları görüldü.