Demirtaş yeter ki Kürtçe öğrensin, kursun parası bizden

Demirtaş yeter ki Kürtçe öğrensin, kursun parası bizden

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürtçe bilmemesinin devletin ayıbı olduğunu söylemiş. Biz de kendisine bu konuda yardım edelim istedik ve kurs parasını ödemeyi taahhüt ediyoruz.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Irak'ın kuzeyinde  4 gün süren temasları boyunca çok sıkıntı çekti. Kürtçe bilmediği için tercüman kullanmak zorunda kaldı.

İmdadına HDP'li vekil Osman Baydemir koştu. Tam 20 saat boyunca Demirtaş'ın ağzından çıkanları tercüme etti Baydemir. 

Heyetten ayrılarak Irak’ta kalan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Kürt partinin lideri ama Kürtçe bilmiyor” eleştirileriyle ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu. Kendisinin Zaza olduğunu ve Zazaca konuşabildiğini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: “Kürtçe ve Soranice’yi de biliyorum. Ama siyasal değerlendirme yapmada zorlanıyorum. Bundan dolayı Türkçe değerlendirme yapıyorum. Evet, bu bir ayıptır. Ama, bu benim değil, Türk devletinin ayıbıdır.”  

BİR LİSAN BİR İNSAN, İKİ LİSAN İKİ İNSAN

HDP'li siyasetçinin durumu ''Haber3.com Yayın Grubu'' olarak bizi üzdü. Kendisine yardım etmek istedik. Küçük bir araştırma yaptık. Diyarbakır'da Kürtçe öğreten bir kaç kurs olduğunu öğrendik. Biraz elini çabuk tutarsa 6 Ekim'de açılacak yeni sınıfa yetişebilir.

Öyle günlerini, saatlerini ayırmak zorunda da değil. Haftada 3 saat Kürtçe öğrenmek için yeterli. Parayı dert etmesin. Bizim hediyemiz olsun. Yeter ki Demirtaş bu sıkıntısından kurtulsun.

Hem ne demişler ''bir lisan bir insan, iki lisan iki insan''.  

İrtibat numaralarımız iletişim bölümünde var. 

İlk dersi de biz verelim: Em li benda bersivên (cevabınızı bekliyoruz)