Demiryollarında İlaçlama

Demiryollarında İlaçlama

Hayvanların, ilaçlama yapılacağı için Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattı yakınında otlatılmaması uyarısı yapıldı

KARABÜK (AA) - Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattında, balast temizliğini korumak ve kendiliğinden yetişen otlarla mücadele için ilaçlama yapılacak.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Yol Servis Müdürlüğünce, Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattında kimyasal ilaçlama yapılacağı belirtildi.

Demiryolu hattının balast temizliğini korumak ve kendiliğinden yetişen otlarla mücadele için yapılacak ilaçlamanın ardından demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süreyle hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerektiği ifade edildi.

Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyonun çevredeki insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olmaması için tüm tedbirlerin alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlaçlama, 13 Nisan'da Çankırı-Karabük, 14 Nisan'da Karabük-Zonguldak demiryolu hattında yapılacaktır. Rüzgar ve yağış şartlarına göre bu tarihlerde sarkmalar olabilir. Bu sebeple 15 Nisan'a kadar demiryolu hattının 10 metre yakınına yaklaşılmasının can ve mal emniyeti bakımından tehlikeli olduğu hususu kamuoyuna önemle duyurulur."