Demokrasi nöbeti esnafa da yaradı

Demokrasi nöbeti esnafa da yaradı

Demokrasi nöbetinde meydanları dolduran halk esnafa da can suyu oldu

Demokrasi nöbetinin bugün son günü… 26 gündür vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmak için meydanları doldururken, demokrasi bekçileri esnafın da can suyu oldu.

Demokrasi nöbetinin bugün son günü… Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tüm Türkiye 26 gündür adeta uyumadı. Vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmak için meydanları doldururken,  demokrasi bekçileri esnafın da can suyu oldu.

Meydanlardaki restoranlar, cafeler, büfeler sabahın erken saatlerine kadar dolup taşarken, çaycısından sucusuna, simitçisinden köftecisine, ayakkabı boyacısından baloncusuna küçük esnafın da artan satışlardan yüzü güldü.

Üsküdar meydandaki bir büfenin sahibi “Vatandaşlarımızla birlikte bizler de nöbetteyiz. Normalde akşam saat 10 gibi dükkanı kapatırken, 15 Temmuz’dan beri sabah 5’e 6’ya kadar açığız. Satışlarımız neredeyse yüzde 40-50 arttı. Ama keşke böyle bir şey başımıza gelmeseydi de satışlarımız az olsaydı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü Yenikapı'da düzenlenen demokrasi mitingde demokrasi nöbetlerinin çarşamba gününe kadar süreceğini söylemişti.