Dengbejler Açık Hava Konseri Verecek

Dengbejler Açık Hava Konseri Verecek

Hakkari’de ilk defa ünlü Kürt sanatçı Heme Heci’nin de katılacağı 'Dengbejler' adı altında bir açık hava konserinin düzenleneceği belirtildi.

- Hakkari’de ilk defa ünlü Kürt sanatçı Heme Heci’nin de katılacağı 'Dengbejler' adı altında bir açık hava konserinin düzenleneceği belirtildi.

Yunus Biçer ve Vedat Demirayak isimli girişimci gençlerin koordinatörlüğünde 29 Temmuz 2012 saat 20:30 da Atlılar Caddesi Belediye Garajı yanındaki alanda düzenlenecek açık hava konserinde, İstanbul’dan gelecek olan ünlü Kürt sanatçı Heme Heci, Hakkarili ünlü dengbejlerden Abu Marifi, İsmail Seyranoğlu, Kemal Şimşek, Cemile Deştani ve Derviş Korkut’un bir birinden güzel Kürtçe uzun havalar seslendireceği belirtildi.

Hakkari’de ilk defa dengbejlerin katılacağı bir açık hava konserinin düzenleneceğini belirten konser koordinatörlerinden Yunus Biçer ve Vedat Demirayak, 10 TL’den satılan biletlere yöre halkının yoğun ilgi gösterildiğini belirttiler. Biletlerin şehrin değişik noktalarında kurulan stantlarda satıldığını belirten koordinatörler 2 yıldır bu büyük konser için hazırlandıklarını ifade ederek, şimdiden bu büyük konserin heyecanını yaşadıklarını söylediler.