Denizden 10 ton çöp çıkarıldı

Denizden 10 ton çöp çıkarıldı

Bodrum'da belediye ekiplerince yapılan temizlikte deniz dibinden 10 tonluk çöp çıktı.

Bodrum'da belediye ekiplerince 12 hafta süren ve dalgıçların da katıldığı deniz dibi temizliği etkinliklerinde 10 ton atık malzeme çıkartıldı. Üniversite öğrencilerince heykele dönüştürülen atık malzemeler, deniz kirliliğine dikkat çekmek için Kumbahçe meydanında sergilendi

Bodrum Belediyesi'nin "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla 12  haftadır devam ettirdiği deniz dibi temizliği etkinliği, özellikle yerli ve  yabancı tatilcilerin yoğun olarak tercih ettikleri Kumbahçe Mahallesinde sona  erdi. 
 
Bodrum Belediyesine bağlı 10 dalgıcın katıldığı deniz dibi  temizliğinde yaklaşık 2 tona yakın çöp çıkartıldı. Çöplerin arasında lastik, pet  şişeler, masa ve sandalyenin yanı sıra evsel atıklar dikkat çekti. Meydanda  ayrıştırılan atık malzemeler daha sonra temizlik işçilerince kamyonlara taşınarak  bölgeden alındı. Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin  atık malzemelerden yaptıkları birbirinden ilginç heykeller de meydanda  sergilendi. 
 
12 hafta süren deniz dibi temizliği hakkında gazetecilere  açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çalışmalara hem  belediye personelinin hem de vatandaşların büyük destek verdiğini söyledi. 
 
Temizlik çalışmalarına gönüllü dalgıçlarda katıldığını anlatan  Kocadon, "Bütün katılan kişilere teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin sonunca  çöplerden oluşan sanat eserleri çıktı. Bu eserleri Güzel Sanatlar Fakültesi  Heykel Bölümü öğrenci ve öğretim üyeleri yaptı. Denizden çıkan atıklarla bize  heykeller yaptılar. Bunları da burada sergileyeceğiz" dedi. 
 
Yapılan çalışmalar sonucu denizden 10 ton çöp çıkarttıklarını anlatan  Kocadon, şöyle konuştu: 
 
"Bu rakam çok yüksek. Bodrum gibi medeni olan bir yerde, özellikle  geçimini denizden sağlayan ilçede biraz daha dikkat etmemiz gerektiğini fak  ettik. Bodrum yarımadası çok şanslı. İnanıyorum ki hem öğrencilerin hemde TEMA ve  TURMEPA'nın desteğiyle de daha da bilinçli bir hale gelindi. İnanıyorum ki  insanlarımız ileriki yıllarda kolay yolu seçmeden denize çöp atmadan denizle  barışık yaşayacaklarına inanıyorum." 
 
Yapılan konuşmaların ardından deniz dibi temizlik çalışmalarına destek  veren kurum, kuruluşlar ile dalgıçlara teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler  verildi.