Deprem korkusuyla kaçan uykunun çözümü bulundu

Deprem korkusuyla kaçan uykunun çözümü bulundu
Güncelleme:

Depremlerin ardından uyku bozukluğu şikayetlerinin arttığını söyleyen Prof. Dr. Hikmet Fırat, “Akşam saatlerinde uykuya geçişi sağlayan melatonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olan süt, yoğurt, muz gibi gıdalar tüketin” dedi.

Depremlerin ardından kaygıya bağlı uyku bozukluğu şikayetlerinin arttığını söyleyen Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hikmet Fırat, “Sadece depremi yaşayanlar veya göçük altında kalanlar değil, ülkenin dört bir yanında deprem kaygısı olanlar da uyku problemi yaşıyor. Sosyal medyadaki görsellere maruz kalınması bu durumu tetikliyor. Sağlıklı uyku insanın fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak tam bir iyilik hali yaşaması için şart. Uyumak vücut düzenimizin orkestra şefi gibi” dedi.


Fırat, uyku sorunun hastalıkları tetiklediğini hatırlatarak, şunları tavsiye etti: “Sağlıklı uyku saatine yakın sıvı tüketimini azaltın, uykuya geçişi sağlayan melatonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olan süt, yoğurt, muz gibi gıdaları akşam saatlerinde tüketin.”