Deprem sonrası Adıyaman cezaevi boşaltıldı

Deprem sonrası Adıyaman cezaevi boşaltıldı
Güncelleme:

Elazığ'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 6.8'lik depremin ardından Adıyaman Cezaevi'nde hasar oluştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hasar nedeniyle cezaevinin boşaltılması yönünde karar alındığını söyledi.

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, birçok kentte de hissedildi. Adana, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Bingöl, Bitlis, Batman ve Diyarbakır gibi illerde de hissedilen deprem büyük paniğe yol açtı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremde ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini belirtti. Soylu deprem sonrası hasar oluşan Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılması yönünde karar alındığını söyledi.

ADIYAMAN CEZAEVİ BOŞALTILIYOR

Soylu, "Adıyaman Cezaevi'nde bir hasar durumu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığımız ile yapılan koordinasyon çerçevesinde Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı. Yine bunun yanı sıra bölgeye 2 bin 418 personel; bunların hepsi arama kurtarmacı olarak nitelendirebileceğimiz personel geldi" ifadelerini kullandı.

AİLELER CEZAEVİ ÖNÜNDE
Depremde hasar gördüğü tespit edilen Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi önüne, hükümlü ve tutukluların çevre illerdeki cezaevlerine nakledilmesi için çok sayıda otobüs getirildi. Bu sırada tutuklu ve hükümlü yakanıları da cezaevi önüne geldi.

Elazığ ve Malatya'da yıkım ile can kaybına neden olan depremin en çok hissedildiği Adıyaman'daki E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çatlaklar meydana geldi. Sabah erken saatlerde kente gelen Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş'un incelemelerinin ardından cezaevindeki 814 hükümlü ve tutuklunun Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki cezaevlerine nakledilmesine karar verildi. Karar üzerine nakil hazırlığı başlayan cezaevi önüne çok sayıda otobüs getirildi. Hükümlü ve tutukluların yakınları da cezaevi önünde, bilgi almak için bekliyor.

Nakillerin akşam saatine kadar tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.

AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ
Adalet Bakanlığı, Elazığ ve Adıyaman'daki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan ve deprem nedeniyle nakledilen tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile telefonla görüştürüldüğünü açıkladı.

Seçiniz...