Depremde can kaybı 17 bin 406'ya yükseldi

Depremde can kaybı 17 bin 406'ya yükseldi
Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bin 406'ya yükseldi. Yaralı sayısı ise 71 bin 806 oldu.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta ilki 7,7, ikincisi 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olarak belirlenen depremler Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’te de büyük yıkıma ve çok fazla can kaybına yol açtı...

Saat 22.00 itibarıyla Bakan Koca deprem bölgesinden yaptığı açıklamada 17 bin 406 kişinin hayatını kaybettiğini, 71 bin 806 kişinin ise yaralandığını açıkladı..

AFAD, iki büyük depremin ardından bin 206 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. 

28 bin 44 kişi tahliye edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 4 bin 607'si kara yolu ve demir yolu, 23 bin 437'si hava yolu ile olmak üzere toplam 28 bin 44 kişinin afet bölgesinden tahliye edildiğini duyurdu.

 deprem sonrası son durum

AFAD açıkladı: İki ilimizde çalışmalar sonlandı

Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 büyük depremle yerle bir olan 10 ilimizde zamana karşı yarışta umutlar yavaş yavaş tükenmeye başlarken AFAD, Şanlıurfa'da ve Kilis'ta arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Şanlıurfa ev Kilis'teki ekiplerin diğer illere sevk edildiği belirtildi.

Depremin vurduğu Şanlıurfa'da şu ana kadar en az 170 kişi hayatını kaybetti, 2 binin üzerinde kişi ise yaralandı.

AFAD'dan yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

11:00 - Şanlıurfa: Ekiplerimiz, Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Şanlıurfa'daki arama kurtarma Ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir.

12:45 - Kilis: Ekiplerimiz, Kilis'te arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Kilis'teki arama kurtarma Ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edilmiştir.

 

deprem sonrası son durum

SAKOM'dan aktarılan bilgilere göre, Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK’lar ve uluslararası arama kurtarma personelinden oluşan toplam 24 bin 727 arama kurtarma personeli görev yapıyor.

AFAD'ın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Ayrıca AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Gönüllüler, Yerel Güvenlik ve Yerel Destek Ekipleri’nden görevlendirilen saha personel sayısı ile birlikte bölgede görev yapan toplam personel sayısı 113 bin 201’dir. Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjö vb. iş makineleri olmak üzere toplam 5.557 araç sevk edilmiştir."

Ayrıca AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Gönüllüler, Yerel Güvenlik ve Yerel Destek Ekipleri’nden görevlendirilen saha personel sayısı ile birlikte bölgede görev yapan toplam personel sayısı 113 bin 201.