Depremi ''iptal gerekçesi saymayan'' turizm firmaları mağdur ediyor

Depremi ''iptal gerekçesi saymayan'' turizm firmaları mağdur ediyor
Güncelleme:

Türkiye'nin 11 ilini yerle bir eden ve 45 bine yakın canı yitirdiğimizde asrın felaketinin yaraları sarılmaya çalışılmaya devam ederken, tüketicilerin bir başka mağduriyet ile karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Bazı turizm firmalarının seyahat ve tatil planlarını iptal etmek isteyen tüketicileri mağdur ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi yıkan deprem fırtınasının ardından pek çok sektörde peş peşe "deprem sonrası tedbirleri" kararları alınırken, turizm sektöründe vatandaşların mağdur edildiği ortaya çıktı.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük konuyla ilgili olarak mağdur vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi ve yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için hem turizm firmalarına hem de bakanlığa çağrıda bulundu. 

"Ülkemizi derinden etkileyen deprem sonrası yaşanan üzücü can ve mal kayıpları sonrası Derneğimize müracaat eden depremzedeler ve yakınları, deprem öncesi satın aldıkları paket turlarla ilgili, iptal veya ileri bir tarihe erteleme talebinde bulunduklarını, ancak, turizm firmaları tarafından olumsuz cevap aldıklarını belirterek, deprem yaralarını sarmaya çalıştıkları bu dönemde seyahat ve tatil yapacak durumda olmadıklarını, mağduriyetlerinin acilen giderilmesini dile getirmişlerdir." diyen Küçük açıklamalarını şöyle sürdürdü:

11 ilimizi ve tüm ülkemizi yakından etkileyen deprem felaketinden hepimiz fiziken ve ruhen etkilenmiş bulunuyoruz. Deprem gibi bir mücbir sebep halinin yaşandığı ve hükümet tarafından olağanüstü hal ilan edildiği bu süreçte paket tur, eğitim ve okul servis hizmeti gibi benzer konularda tüketicilerimiz mağduriyetler yaşamaktadır. Depremzedeler ve yakınlarını koruyacak yasal tedbirlerin acilen alınması gerekmektedir.

Başta sektör temsilcileri ve Bakanlık yetkilileri olmak üzere, önce karşılıklı anlayış ile mağduriyetlerin ortadan kaldırılması sağlanmalı, ardından tüketicilerimizin ekonomik çıkarlarını koruyacak yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bakanlık ve sektör temsilcilerinin dikkat ve değerlendirmesine sunuyoruz. "