Develi'den ''asitli saldırı'' savunması

Develi'den ''asitli saldırı'' savunması

Develi restoranı, asitli saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Develi restoranları yönetim kurulu üyesi kardeşler Nuri Develi ile Ali Develi, geçtiğimiz hafta Ataşehir'deki restoranlarında yaşanan 3.5 yaşındaki çocuğun üzerine kimyasal sıvı sıkılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Hepimizin aklının almadığı bir olayın üzüntüsünü en derinden yaşadık. Suçlunun yakalanması için, üzerimize düşeni yaptık" denildi.

Nuri Develi, “Hepimizin akılının almadığı bir olayın üzüntüsünü en derinden yaşamaktayız. Minik yavrumuzun acısı bizleri çok büyük üzüntüye soktu. Tüm eleştirilere sessiz kalmamızın nedeni, emniyet güçlerimizin işlerini daha rahat yapabilmesi, suçlunun delilleri karartmaması için biz sessizliğimizi koruduk. Sorumluluk bilinci ile hareket edip, tüm eleştirileri göğüslemek zorunda kaldık. Suskunluğumuz, vicdansızlık veya sorumsuzluk değildi. Aksine suçlunun yakalanması için biz üzerimize düşeni yapmış olduk" diye konuştu.

'ÇOCUĞU ODAMIZA TESLİM EDEN ENİŞTESİYDİ'

Olayı işleyen şüphelinin iddia edildiği gibi, dışarıdan elini kolunu sallayarak giren ve çocuk odasına varan bir kişi olmadığına dikkat çeken Nuri Develi, "Aksine rezervasyonu yapan, minik yavrumuzla aynı masada oturan ve minik yavrumuzu annesi ile beraber çocuk odamıza teslim eden eniştesiydi. Güvenlik kameralarımız emniyet tarafından açıklandığı gibi inceleme altındadır. Süreç devam etmektedir. Asılsız iddialarla itham edilen, oyun odasında çalışan çalışma arkadaşımız bu olayın aydınlatılmasının en büyük başrol oyuncularından biridir. Şimdi bilgi kirliliğine son verildiğine göre hep birlikte minik yavrumuza dua edelim" dedi.

Gazetecilerin “Oyun odasında görevli arkadaşınız ne yaptı sorusuna Nuri Develi, şu yanıtı verdi:

“Herkes şöyle bir eleştiride bulunmuştu. 'Nasıl olur da bir işletmede böyle bir olay yaşanır? Görgü tanığı olmaz' diye. Tabii ki de görgü tanığımız vardı. Orada çalışan arkadaşlarımız bu olaya tanık olmuştu. Ama suçlunun daha rahat hareket edebilmesi için bu konuda bir açıklama yapmamıştık. Ama tüm bilgiler emniyetle paylaşıldı. O gün kameralarımız emniyete teslim edilmişti. Emniyet o görüntüleri kendi içerisinde inceliyorlar. Ondan dolayı biz hep sessizliğimizi koruduk. O gün kameralar çalışıyordu. Biz bütün bilgisayarlarımızı emniyete teslim ettik. Emniyet bütün gerekli çalışmaları yapıyordu. 'Görüntülerin dışarıdan hacklendiği o bölümde bir sıkıntı var gibi' bilgisini biz de sizler kadar biliyoruz. Bizim de bilgimiz sizler kadar. İlerleyen zamanda emniyet bunu araştıracak. Sonuç ortaya çıkacak. Zaten olayı işleyen kişi her şeyi itiraf etmiş. Bir baba olarak çok üzgünüm. Ailemiz çok üzgün. Tüm ekibimiz çok üzgün. Beş gündür uyumuyoruz."

KAMERALARA DIŞARIDAN MÜDAHALE VAR MI?

Nuri Develi, “Bu konu soruşturmadan sonra ortaya çıkacak. Oyun odasında tabii ki kamera vardı. Bizim hiçbir çalışma arkadaşımız bu organizasyonun içinde değildir. Aksine çocuk odasında çalışan arkadaşlarımız büyük bir cesaretle gördüklerini anlatarak, bu olayın aydınlatılmasında önemli rol oynadılar" dedi.

ÇOCUK ODASINA BEN BİLE GALOŞ GİYMEDEN GİREMİYORUM

Nuri Develi, “Çocuk odasına ben bile galoş giymeden giremiyorum. Odaya bırakılan çocukları başka birilerine teslim etmemiz söz konusu değildir. Çocuklar güvenlik eşliğinde sorumlu bayan tarafından masalarına kadar götürülmektedir. Aldığımız en büyük eleştiri, 'dışarıdan bir kişi nasıl çocuk odasına elini kolunu sallayarak girer' şeklinde. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bu olayı gerçekleştiren kişi çocuğu oraya annesi ile birlikte götüren veli" diye konuştu.