Dilek Doğan'ın ölümünde flaş gelişme !

Dilek Doğan'ın ölümünde flaş gelişme !

Dilek Doğan'ın ailesi hastanedeyke, vuran polisle evi aramışlar..

Evine operasyon yaptıkları Dilek Doğan’ı öldüren polis Y.M. ve ekibinin, aile yaralı kızlarını hastaneye götürünce, delilleri toplamak için gelen Olay Yeri İnceleme Şubesi’yle eve girdikleri, birlikte çalıştıkları ortaya çıktı. Hazırlanan tutanağa ilk imzayı da Y.M.’nin attığı belirlendi.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre ABD Başkonsolosluğu’na yönelik silahlı saldırıya karıştığı ileri sürülen terör örgütü DHKP-C üyesi H.R.K.’nin yakalanması için polis 18 Ekim sabahı İstanbul Sarıyer Küçükarmutlu’daki Doğan Ailesi’nin evini bastı. Evdeki arama sırasında Dilek Doğan (24), Özel Harekât Şubesi’nde görevli polis Y.M.’nin silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı. Hastanede tedaviye alınan Doğan bir hafta sonra öldü, polis Y.M. hakkında ‘ihmal suretiyle kasten öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava dosyasında yer alan ‘Olaylı Arama Tutanağı’ başlıklı evrakta, aramada Dilek ile annesi Aysel, babası Metin ve ağabeyi Mehmet’in ‘polis Y.M.’ye saldırdıkları’ savunuldu. Bu ‘itiş kakış sırasında’ ağabey Doğan’ın polis Y.M.’nin elindeki silahı tutarak çektiği ve silahın ateş aldığı ileri sürüldü. Yaralı Doğan’ın hastaneye götürülmek istendiği fakat ailenin polislere saksı, sandalye, ayakkabı, taş, sopa ve benzeri cisimler attığı öne sürüldü. Tutanakta, atılan cisimler nedeniyle üç polisin yaralandığı anlatıldı.

İKİ FARKLI TUTANAK

Aile üyelerinin Dilek Doğan’ı hastaneye götürdüğü belirtilerek, “Can güvenliğimizin tehlikeye düşmesi sebebiyle şahısların uzaklaşmaları engellenememiştir” denildi. Doğan Ailesi’nin akrabalarından Mehmet Ali Doğan’ın refakatinde saat 05.15’te evin tekrar arandığı, ‘herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı’ ve aramanın 06.20’de bitirildiği kaydedildi. Tutanağın ‘can güvenliği’ nedeniyle Fatih Polis Merkezi’nde tutulmasına karar verildiği vurgulandı. Saat 13.30’da bağlanan tutanaktaki imzaların ilk sırasında, polis Y.M.’ninki bulunuyor.

Aynı gün Olay Yeri İnceleme Şubesi tarafından ‘Olay Yeri İnceleme Raporu’ da hazırlandı. Raporda olay, “Polis görevlilerine mukavemet neticesi yaralanma olayı” diye anlatılıyor. İhbarın 04.15 sıralarında geldiği, ekiplerin 05.30’da eve geldiği, incelemenin 05.35’te başladığı ve 06.45’te bitirildiği belirtiliyor. Bu tutanağın da yine Fatih Polis Merkezi’nde saat 11.00’de tutulduğu görülüyor.