Dilek Dündar'dan AYM yorumu

Dilek Dündar'dan AYM yorumu

Tutuklu bulunan Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar AYM'nin verdiği karar sonrası cezaevi önüne geldi.

Anayasa Mahkemesi'nin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği "ihlal" kararının ardından, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar cezaevi önüne geldi.

Gazetecilere açıklama yapan Dilek Dündar, Can Dündar ve Erdem Gül'ü elleriyle teslim ettiklerini ve elleriyle almaya geldiklerini söyleyerek, "Ben hep güvenmemiz gerektiğini söylüyordum, özellikle Anayasa Mahkemesi'ne. Anayasa Mahkemesi çok güzel bir karar verdi. Siyaset üstü olduğunu gösterdi bence. Can'ları almaya geldik" dedi.

"Siz bekliyor muydunuz böyle bir karar?" sorusuna Dilek Dündar, "Bekliyordum. Hep bekliyordum. Mahkemelerden de bekliyordum. Herhangi bir suç teşkil eden bir şey yapmamışlardı. Sadece gazetecilik yapmışlardı. Bunun için biraz uzun süren bir alıkoyma olmuştu. İnşallah bir daha böyle şeyler hiçbir gazetecinin başına gelmez. Herkes haberini özgüvenle, tutuklanacağım, işimden kovacağım diye yapmaz. Basın için güzel bir gün olur inşallah" şeklinde cevap verdi.

"3 ay içinde sizin evinizde, ailenizde neler değişti?" sorusuna ise Dündar, "Ben biraz çok yoğun bir çalışmaya girdim. Özellikle yurtdışında ve yurtiçinde görüşmeler yaptım. Hatta bugün Washington'dan yeni dönmüştüm. Uçaktan indim, bavulu eve bıraktım. Karar geldi, buraya geldim. Konuyu anlatmaya, herkese duyurmaya çalıştım. Uluslararası, Türkiye'de olan gazeteciliğin zor durumunu yurtdışında duyurmaya gittim. En son da Washington'a gittim. Şimdi de Can'ı almaya geldim" şeklinde cevap verdi.

Dilek Dündar, “Anayasa Mahkemesi faks çekti, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne. Mahkeme ara verirse heyet cezaevine faks geçecek ve serbest kalacak. İnşallah tersi bir durum olmaz. Yüzde 90 almaya geldik. Eşimle daha görüşemedim. Bizi içeri almazlar herhalde, kapıda karşılarız" diye konuştu.
CHP'li Yasemin Öney Cankurtaran ise “Adalet her zaman yerini bulur derler. Belki şu anda ülkemizde kör topal gidiyor ama, ağır da olsa yerini buldu. Öncelikle eşine sabır diledik. O kör topal adaletin gitmeye çalıştığı yolda, siz basın emekçileri o yolda onları yalnız bırakmadınız. Basın emekçilerine verdikleri destek için teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu arada, cezaevine girmek için nizamiyeye yönelen Dilek Dündar'a izin verilmedi.