Dilek Mahallesi’nin Yolları Yapılıyor

Dilek Mahallesi’nin Yolları Yapılıyor

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle 2016 yılı asfalt sezonunu açan Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilk asfaltlama çalışmalarına Dilek bölgesinde...

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle 2016 yılı asfalt sezonunu açan Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilk asfaltlama çalışmalarına Dilek bölgesinde başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dilek Mahallesi'nde Küllümağara, Başpınar, Aydoğan, Gölpınar, İstasyon, Uğrak ve Ahmet Emiroğlu bölgelerinde 60 kilometrenin üzerinde asfaltlama çalışması yaptı. İçme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği bölgelere öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, yollarda ilk olarak altyapı çalışmalarını yapıyor. Asfalt öncesi yapılan bu çalışmalar, yolun daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Dilek bölgesini Malatya kent merkezine bağlayan Dilek yolunun, 4 kilometrelik bölümünü duble yol haline getiren Büyükşehir Belediyesi, geri kalan bölümlerin yapılması için de proje çalışmalarını sürdürüyor. Tren yolu üst geçidini genişletilecek olan Büyükşehir Belediyesi bu konuda TCDD ile gerekli protokolleri yaptı.

Dilek'te yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dilek Mahalle Muhtarı Osman Karaavcı, ilkbaharla birlikte 9 noktada yaşanan yol problemlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesinin birçok iş makinesi ve araçla mahalleye gelerek, hızlı ve güzel hizmetler ürettiğini kaydeden Karaavcı, "Bütün Dilekliler yapılan hizmetten ve oluşan tablodan memnun. Büyükşehir Belediyemiz kısa bir süre içinde 60 kilometrenin üzerinde asfaltlama çalışması yaptı. Mahallemizin bütün yol sorunlarını çözdü. Dilek'i Malatya'ya bağlayan yol da tamamlanırsa buralar ayrı bir güzel olacak" diye konuştu.