''Din adamıyım yalan söyleyemem'' demişti, Gezi olaylarına damga vuran müezzin organ nakli bekliyor

''Din adamıyım yalan söyleyemem'' demişti, Gezi olaylarına damga vuran müezzin organ nakli bekliyor
Güncelleme:

Gezi Parkı olayları sırasında Bezmiâlem Valide Sultan Camisi müezzini olan ve Camide içki içtiler iddiasını ‘Din adamıyım yalan söyleyemem’ diyerek yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle organ bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerinde Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’nde bira içildiği iddiasını “Din adamıyım yalan söyleyemem” diyerek yalanlayan Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi eski müezzini Fuat Yıldırım’ın kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gördüğü ve organ nakli olmayı beklediği öğrenildi.

Eşi lösemi hastası olan Fuat Yıldırım, köy camisine atanmasıyla zorluklar yaşadı ancak eşinin sağlık durumu yine de düzeldi. Ancak, bu kez de kendisi sağlık sorunları yaşamaya başladı. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım’ın sağlığına kavuşması için tek çare organ nakli.

İstanbul Başakşehir bağlı Kayabaşı köyünde tayin edilen Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz edip dava açmıştı. Yıldırım bugün artık Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapıyor.

Atama kararının iptali talebine ret

Müezzin Fuat Yıldırım, olayların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerince yapılan inceleme sonrası Kayaşehir Hazreti Hüseyin Camisi'ne görevlendirilmesi ve daha sonra da geçici olarak Karaköy'deki Arap Camisi'ne atanmasına ilişkin kararın iptali için 21 Mart 2014'te İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Yıldırım, olayların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği iki müfettişin yaptığı incelemelerden sonra evinden 90 kilometre uzaklıktaki Kayaşehir Hazreti Hüseyin Camisi'ne görevlendirildiği ve eşinin lösemi hastası olduğunun basına yansıması üzerine geçici olarak Karaköy'deki Arap Camisi'ne atandığı bilgisini de vererek, atanma kararının iptalini talep etmişti.

Yıldırım'ın talebini değerlendiren İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş raporlarını esas alarak atamanın yerinde olduğunu belirterek, Yıldırım'ın talebini reddettmişti.