Dışişleri Bakanı'ndan OHAL ile ilgili çarpıcı açıklama

Dışişleri Bakanı'ndan OHAL ile ilgili çarpıcı açıklama

Çavuşoğlu, "İkinci üç ay bile bitmeden, emin olursak tehdidin bittiğinden biz bu OHAL'i kaldırırız'' dedi.

Fransa'nın Strazburg şehrindeki Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde  (AKPM) konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İkinci üç ay bile bitmeden, emin olursak tehdidin bittiğinden biz bu OHAL'i kaldırırız ancak bugüne kadarki OHAL uygulamaları vatandaşımızın günlük hayatını etkilemedi. Doğrudan terör örgütünü ve devletin kurumlarını hedef alıyor" dedi.

Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak "Bu zorlu süreci yürütmeye çalışırken Avrupa üyelerinden tehditler geldi, idam gelirse sizi atarız dediler. Halkımızdan bu sefer daha fazla reaksiyon geldi. Bakın ben şahsen söylüyorum idam cezasına karşıyım, Belarus dahil ben burada görev yaparken birçok görüşmeler gerçekleştirdim" dedi. Çavuşoğlu, "Eşim geldi beni tehdit etti, 'İdama karşı olduğunu biliyorum ama bu sefer de karşı olduğunu söylersen seninle ilişkilerimi gözden geçireceğim' Çünkü Dışişleri konutuna helikopterle inmeye çalıştılar" diye konuştu.

Çavuşoğlu, "Göç anlaşmasını uygulayıp diğerlerini uygulamamak haksızlık. Bu bir tehdit değil, bu sitemlerimizi bazen AB'ye açıkça söylüyoruz ama Cumhurbaşkanı biraz fazla açık konuşuyor galiba hoşlanmıyorsunuz. Çünkü bu yükü çeken biziz, en radikal önerileri veren biziz" dedi.