Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: Keşke açlık bulaşıcı olsaydı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: Keşke açlık bulaşıcı olsaydı
Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, yayınladığı makalede "Keşke açlık bulaşıcı olsaydı…O zaman belki anlardı, yediğinden fazlasını çöpe atanlar açın halinden" ifadelerine yer verdi.

Açlık ve yoksulluğa karşı duyulan tepkisizliğe karşı Diyanet'in tepesinden isyan geldi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, ‘diyanethaber' sitesinde yayınlanan 'Keşke açlık da bulaşıcı olsaydı' başlıklı makalesinde, çarpıcı değerlendirmeler yaptı. 

İşleyen'in yazısından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

– Keşke açlık bulaşıcı olsaydı…O zaman belki anlardı, yediğinden fazlasını çöpe atanlar açın halinden. Belki anlardı, asgari ücretin iki katını bir öğün yemeğe harcayanlar. Çok görmezdi verdiğini. ‘Harcamayı bilsin, yetinmeyi bilsin' demezdi belki.

– Keşke bulaşıcı olsaydı açlık… Her gün evinin önündeki çöp bidonunu karıştırıp işe yarar bir şeyler arayan elleri, yüzü simsiyah ama yüreği tertemiz çocukların halinden anlardı belki çok yiyip yağ bağladığı için zayıflama salonlarına binleri harcayanlar.

– Keşke fakirlik de bulaşıcı olsaydı… Okula giden çocuğuna harçlık verememenin ne demek olduğunu belki anlardı milyon dolarlık rezidanslarda, milyon liralık arabaya binip cennet bekleyenler. Belki anlardık, belki harekete geçerdik, belki rahatımız bozulurdu hiç olmazsa.