Diyanet İşleri Başkanı Erbaş sessizliğini bozdu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş sessizliğini bozdu
Güncelleme:

Eşcinsellik ile ilgili sözleri tartışılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ''Milletimizin büyük desteği, İslami değerlere her daim sahip çıkması azmimizi, heyecanımızı, sorumluluğumuzu arttırmıştır'' açıklamasını yaptı.

Eşcinsellik ile ilgili sözleri nedeniyle eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan yeni açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Başkanlığımıza milletimizin büyük desteği ve İslami değerlere her daim sahip çıkması azmimizi, heyecanımızı ve sorumluluğumuzu daha da arttırmıştır." ifadesini kullandı.

Erbaş, Twitter hesabından, "Rabbimizin 'İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun.' (Al-i İmran 104. ayet) emrini yerine getirmeye çalışan Başkanlığımıza milletimizin büyük desteği ve İslami değerlere her daim sahip çıkması azmimizi, heyecanımızı ve sorumluluğumuzu daha da arttırmıştır. Allah cümlenizden razı olsun. Size hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür." paylaşımında bulundu.

NE OLMUŞTU?
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma Hutbesi'nde ''İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor, lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor'' ifadelerini kullanmıştı. Ankara Barosu da, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı insanlığın bir kesimini aşağılayıp kitlelere hedef göstermekle suçlayıp ''Sesi çağlar öncesinden gelen şahıs" nitelemesi yapmıştı. Bu açıklamalardan sonra farklı kesimlerden taraflar için destek açıklamaları gelirken Diyanet de Ankara Barosu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten Ankara Barosu hakkında suç duyurusuDiyanet'ten Ankara Barosu hakkında suç duyurusu

Diyanet'ten ''eşcinsellik'' açıklamasıDiyanet'ten ''eşcinsellik'' açıklaması

Seçiniz...