Diyanet'ten FETÖ raporu

Diyanet'ten FETÖ raporu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda FETÖ'nün bir zamanlar dilinden düşürmediği ''Dinlerarası Diyalog Projesi'' için çarpıcı iddialar yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Olağanüstü Din Şûrası'nı toplayarak 'FETÖ'yle ilgili bir rapor hazırladığı belirtildi.

Raporda, darbe girişiminden suçlananFethullah Gülen'in liderliğini yaptığı Gülen cemaatinin 'üst akıl' projesi olduğu ileri sürülerek "II. Vatikan Konsili'nde alınan kararlara dayanan Dinlerarası Diyalog Projesi'yle Gülen, ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenleyerek, bir taraftan bağlarını Hristiyan kültürüne yaklaştırırken diğer taraftan örgütün Batı dünyası tarafından akredite edilmesini sağlamıştır" iddiası yer aldı.

İkinci Vatikan Konsili nedir?

İkinci Vatikan Konsili veya Vatikan II, Katolik Kilisesi’nin Ekümenik Konsillerindendir. 1962'de Papa XXIII. Ioannes tarafından açılan konsil, 1965'te Papa VI. Paulus tarafından sonlandırılmıştır. 2007 itibarıyla Katolik Kilisesi’nin en son konsilidir.