Diyanet'e 7,7 milyar TL'lik bütçe yetmedi

Diyanet'e 7,7 milyar TL'lik bütçe yetmedi
Güncelleme:

Geride bıraktığımız 2018 yılında bütçeden 7,7 milyar TL pay alan Diyanet'e 600 milyon TL'lik ek bütçe ödendiği ortaya çıktı.-

Diyanet, geçen yıl bütçeden 7.7 milyar lira pay aldı. Ancak yılsonuna doğru ek bütçe istedi ve 600 milyon lira daha ödendi. Böylelikle 2018 yılında 8.3 milyar lira harcama yaptı.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre bu yılki bütçesi 10.4 milyar lira olarak belirlenen Diyanet, 2018 Faaliyet Raporu'nda, “Yurtiçi ve yurtdışında geniş bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki ödeneğin artırılması gerektiği değerlendirilmiştir” dedi. Diyanet'in toplam personel sayısı 110 bin kişiyi buluyor. Diyanet'in raporunda şu görüşler savunuldu:

“Merkez, taşra ve yurtdışı olmak üzere geniş bir teşkilat ağına sahip olan başkanlığın, taşrada köy-mezra demeden ülkemizin en ücra köşesinde dahi vatandaşımıza dokunan, ezan sesini yükselten din görevlileri bulunmaktadır. Kurum bütçesinin her yıl yaklaşık yüzde 95'i personel giderlerinden oluşmaktadır. Geriye kalan yüzde 5 ile hizmetlerimizi icra etmekteyiz. Yurtiçi ve yurtdışında geniş bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki ödeneğin artırılması gerektiği değerlendirilmiştir.”

İLLEGAL YAPI UYARISI

Açıklamada, yeni yapılan camilere devlet tarafından atama yapılmaması durumunda buraların “illegal yapıların eline geçeceği” uyarısı da yapıldı ve “Bu camilere kadro sağlanması gerekmektedir” denildi.
 
 

Sözcü