Diyanet’ten FETÖ yasağı

Diyanet’ten FETÖ yasağı

Yayımlanan genelgede “FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütlerine bulaşmış şahıslarla ilgili sorulara cevap verilmeyecek” denildi.

Diyanet, 81 il müftülüğüne gönderdiği genelgede, yurttaşlardan gelecek FETÖ’ye ilişkin soruların yanıtlanmadan Ankara’ya, skandal fetvaları ile gündemden düşmeyen Din İşleri Yüksek Kurulu’na yazılı olarak gönderilmesini istedi.

“FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütlerine bulaşmış şahıslarla ilgili toplumsal ve ailevi ilişkiler konusunda gelen sorulara” da yanıt verilmemesi talimatını veren Diyanet, bu soruların da kurula yönlendirileceğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzalı “Başkanlık Hizmetleri” konulu genelgede şu talimatlar verildi:

-Hiçbir personelimiz, dini görev içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini övemez veya yeremez.

-Silahlı darbe girişimi FETÖ / PDY’ye dair dini sorular, Din İşleri Yüksek Kurulu’na yazılı olarak gönderilecektir. Aile ve Dini Rehberlik Bürolarına, FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütlerine bulaşmış şahıslarla ilgili toplumsal ve ailevi ilişkiler konusunda gelen sorulara cevap verilmeyecektir.

‘Mesaj ağı kurun'

-Müftülük ve Kuran Kursu öğreticileri arasında olağanüstü durumlarda amaç ve eylem birliği oluşturabilmek için mesaj, mail gibi iletişim ağı sistemi oluşturulacaktır.

-FETÖ/PDY’nin çokça işlediği ve toplumu yanlış yönlendirdiği “Dinlerarası Diyalog”, “başörtüsü”, “takıyye”, “ima ile namaz” konularında Din İşleri Yüksek Kurulu’nun fetvaları çerçevesinde halkımız aydınlatılacaktır.

-Vaaz ve hutbelerde; siyaset ve şahsiyet yapmaktan kaçınılacak, konu bütünlüğü sağlanacak, iç ve dış politik konulara kesinlikle girilmeyecektir.

Cumhuriyet