Diyarbakır'daki patlamada şok detay!

Diyarbakır'daki patlamada şok detay!

Diyarbakır Tanışık Köyü'nde meydana gelen patlamadan sağ kurtulan Mizbah Yaman o saldırıyı anlattı.

Diyarbakır Sur İlçesi'nde bulunan Dürümlü Mezrası Tanışık Köyü'nde 12 Mayıs tarihinde PKK'lılara ait 15 ton bomba yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 vatandaş hayatını kaybetmişti. Köylüler, Türk bayrağının asılı olduğu çadırda taziyeleri kabul etti.

Patlamadan sağ kurtulan Mizbah Yaman o saldırıyı "Tam arabadan ineceğim esnada birden büyük bir patlama oldu, alevler yükseldi. Arabanın camları kırıldı. Bize bir şey olmadı. Arabadan indim. Her yer ceset parçalarıyla doluydu. Toplamaya çalıştım." sözleriyle anlattı.

1-20160520103302.jpg

"BOMBA OLDUĞUNU BİLSEYDİK GİTMEZDİK"

33 yaşındaki Mizbah Yaman, kamyonda kaç kişinin olduğunu ve kamyonun bomba yüklü olup olmadığını hatırlamadığını belirtti. Yaman, kamyona yaklaşık 150 meyre kala araçlarının durdurulduğunu söyledi.

"Kamyonda bomba olduğunu bilseydik niye gidelim ki. Gitmezdik. Niye bu kadar ölüm yaşayalım" diyen Yaman, şöyle konuştu:

"Köyde taziyemiz vardı. Akrabalarım aradı. Bir kamyonun geldiğini, tartıştıklarını, takip ettiklerini söylediler. Bizim köyün aşağısında kum ocakları var. Kamyonculardan birinin kabadayılık yaptığını sandık. Biz de gittik."

2-20160520103302.jpg

"PKK'DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ"

Diyarbakır patlaması köylülerin cesetleri erimiş ne bir diş ne de...

BBC'ye röportaj veren Mizbah Yaman, terör örgütü PKK'dan kendilerini tatmin edici ve olayı aydınlatıcı bir açıklama beklediğini ekledi. Yaman, "Bunca insanımızın kaybından kim sorumluysa, ortaya çıkarsınlar, cezasını versinler. Örgütten özür de bekliyoruz" diye konuştu.

2-20160520103302.jpg

KAMYONA ATEŞ AÇILDI MI?

Bölücü terör örgütü PKK, Tanışık Köyü'ndeki patlamanın köylülerin kamyona ateş açması sonucu meydana geldiğini iddia etmişti. Yaman, PKK'nın bu açıklamasının tatmin edici olmadığını söyledi. Patlama öncesi hiç silah sesinin duyulmadığını belirten Yaman,"Silah sıkılsa bile kamyon kasası çelik. Pompalı ya da keleşle delinmesinin imkanı yok. Keskin nişancı olacak, fünyeye isabet edecek ki patlama olsun. Bu da karanlıkta mümkün değil."ifadesini kullandı.

3-857.jpg

"BU ACIYI UNUTAMAYIZ"

Cesetlerin tüm parçalarının toplanılmadığını belirten Yaman, açıklamasının sonunda şöyle dedi:

"Yarın öbür gün, yakınlarımızın bir kolu, bacağı, ayağı, ayakkabısı bir yerlerden çıkacak. Bu acıyı unutamayız."