Diyarbakırda toplu açılış töreni -Başbakan Erdoğan: Hiçbir sorun çözümsüz değil. Ülkemde Kürt sorunu yok, PKK sorunu var, terör sorunu var. Benim Kürt kardeşlerimin sorunu var, olabilir. Onları da biz çözeb

Diyarbakırda toplu açılış töreni     -Başbakan Erdoğan:     Hiçbir sorun çözümsüz değil. Ülkemde Kürt sorunu yok, PKK sorunu      var, terör sorunu var. Benim Kürt kardeşlerimin sorunu var, olabilir.      Onları da biz çözeb

DİYARBAKIR Kadir Karakuş - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını belirterek, "Ülkemde Kürt sorunu yok, PKK sorunu var, terör sorunu var. Benim Kürt kardeşlerimin sorunu var, olabilir. Onları da biz çözebiliriz" dedi.

DİYARBAKIR Kadir Karakuş - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını belirterek, "Ülkemde Kürt sorunu yok, PKK sorunu var, terör sorunu var. Benim Kürt kardeşlerimin sorunu var, olabilir. Onları da biz çözebiliriz" dedi.

Diyarbakır'da bazı tesislerin toplu açılış törenine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 2014 yılında yerel seçimlerin yapılacağını anımsatarak, "yerel seçimlerde Diyarbakır'ın sahibini bulması, yerel ve genelin Diyarbakır'ı ayağa kaldırmasını" temenni etti.

Başbakan Erdoğan, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri, Denizli, Çorum, Manisa nasıl değiştiyse Diyarbakır'ın da öyle değişmesini istediklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır'ın değişmesinin önündeki en büyük engel terör. Teröre karşı ortak mücadele vereceğiz, birlikte mücadele vereceğiz. İnanın Diyarbakır turistle dolar taşar. Diyarbakır'a neden turist gelmesin. Neden gelmiyor- Terörden dolayı. Terör olmadığı zaman burası turistle dolup taşacaktır. Burada o imkanlar, o güzellikler, o tarihi eserler var. Yatırım bizden ama gelin teröre karşı ortak mücadeleyi de beraber yürütelim. Komşu ülkelerden akın akın Dicle Üniversitesi'ne öğrenciler gelecektir. Diyarbakır Havaalanı'na dünyanın her yerinden, Türkiye'nin her şehrinden çok daha fazla uçak inip kalkacaktır. Diyarbakır'ın yatırımlarla yüzünü güldüreceğiz. Fakat terör, terörist Diyarbakır'a bunu çok görüyor."

"İstanbul'da, İzmir'de, Antalya'da ne varsa Diyarbakır'da o olacak" dediklerini anımsatan Erdoğan, 9,5 yılda Diyarbakır'a sağlık, eğitim, emniyet, ulaştırma, tarım alanında yapılanların ortada olduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır bize bir adım attı, biz yüz adım attık, atmaya da devam edeceğiz. Sizlerin de teröre karşı 'Yeter artık' demenizi bekliyorum. Sadece asker, polis değil. Şüphesiz ki o da olacak. Asıl halkımın kendisi de bu işe karşı dik duracak. Sosyo-ekonomik, sosyo-psikolojik tedbirlerin hepsini birlikte alacağız ve istikbale birlikte yürüyeceğiz. Hiçbir sorun çözümsüz değil. Ülkemde Kürt sorunu yok. PKK sorunu var, terör sorunu var. Benim Kürt kardeşlerimin sorunu var. Olabilir, onları da biz çözebiliriz."

-Diyarbakır'a yapılacak yatırımlar-

Konuşmasında, Diyarbakır'a yapılacak yatırımlara da değinen Erdoğan, Kayapınar ve Yenişehir hastaneleri çalışmalarının hızla devam ettiğini, 200 yataklı psikiyatri hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerinin de ihale sürecinde olduğunu bildirdi.

Silvan Barajı'nın temelinini 4 Mayıs 2012'de attıklarını anımsatan Erdoğan, 6 katrilyona mal olacak proje sayesinde 2,5 milyon arazinin sulanabileceğini, çiftçinin cebine yılda 884 milyon lira ilave para gireceğini ve 318 bin kişinin ilave iş imkanına kavuşacağını kaydetti.

Erdoğan, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon yolunu da inşa ederek Karadeniz'i Akdeniz'e ve Ortadoğu'ya bağlayacaklarını kaydetti.