Doğalgaza kavuşan konut ve iş yeri sayısı artıyor

Doğalgaza kavuşan konut ve iş yeri sayısı artıyor

Doğalgazın ekonomik ve konforlu olması doğalgaz kullanımını lüks kullanım ürünü olmaktan çıkartarak zorunlu ihtiyaç haline getirmiş.

EPDK’nın verilerine göre ;2014 yılı sonu itibariyle doğal gaz hizmeti götürülen 71 ilde toplam abone sayısı 10.765.377’ye, serbest tüketici sayısı ise 440.241’e ulaşmıştır, bu sayının 2015 yılında 1 Milyon arttığı tahmin ediliyor.

Öncelikle ısıtılacak yapının bulunduğu bölgede doğalgaz alt yapısının bulunması gerekiyor. Doğalgaz yapısı mevcut ise; yapının ısı ihtiyacı belirlendikten sonra  en uygun cihaz - ekipman - malzeme seçimiyle işlemler tamamlanıyor.

Yoğuşmalı kombiler daha ekonomik

Doğalgazın dışında kullanılan diğer yakıtların hem çevreye verdiği zarar hem de kullanımının konforsuz olması son yıllardaki talebin artmasına sebep olmuştur. Özellikle gelişen yoğuşmalı sistemler ile beraber tüketimler giderek azalmakta ve ısıtma için ortaya çıkan faturalarda ciddi düşüşler olmaktadır.

2015 yılı değerlendiren Üçay Grup Genel Koordinatörü Turan Şakacı “2015 yılının doğalgaz sektörü için beklentilerin gerisinde kaldığını söylemek mümkün. Geçirmiş olduğumuz seçimler, yaşanan ekonomik belirsizlikler diğer sektörlerde de olduğu gibi doğalgaz sektörünü de etkiledi. Yatırımlardan vazgeçilmesi ve mevcut yatırımların durdurulması / yavaşlatılması sonucu maalesef sektörel bir daralma yaşandı fakat biz Üçay Grup olarak 2015 yılında da büyüme ivmemizi devam ettirdik. “ dedi.

2016 yılında da firma olarak devamlı büyüyen ve gelişen mühendislik anlayışlarını ilerletmeye gayret edeceklerini ifade eden Şakacı; “Doğalgaz’ın “ Mühendislik “ bilimin bir parçası olduğunu unutmadan, mühendisliğin diğer kollarını da kullanarak sektöre hizmet vermeye devam edeceğiz. Özellikle Yenilenebilir Enerjiler alanında çalışmalarımızı daha da arttırmak niyetindeyiz. Doğalgaz’ın bulunmadığı yerlerde ısıtma - sıcak su - soğutma ihtiyacını karşılayan Isı Pompası Sistemleri’nin yanı sıra güneşten elektrik üretimi ile ilgili “ Fotovoltaik Sistemler “ üzerinde de ciddi çalışmalar yaparak, pazarda oluşmaya başlayan taleplere de cevap vermeyi arzu ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Markalı konut projeleri sektörü büyütüyor!

Markalı konut projeleri arttıkça, iklimlendirme sektörünün de geliştiğini  söyleyen Turan Şakacı “yapılacak her yeni proje, şartlandırılacak yeni alanlar demek. Yeni iş alanları yeni tasarımlar demek.  Özellikle son 10 yılı gözlemlediğimizde Türkiye’nin büyüme politikasının İnşaat sektörü üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu da bizim gibi iklimlendirme sistemleri ile ilgilenen firmalar için büyük bir fırsat.” diyor.

Kombi bakımı ne zaman, nasıl ve ne sıklıkla yapılmalı?

Kombi bakımı ısıtma sezonu öncesi, senede 1 defa yetkili servis tarafından yapılmalıdır.

Kombi seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

Evinizin büyüklüğü, dış ortama bakan tarafları ve cam yüzey alanları iyi bir şekilde irdelenerek cihaz ve ekipman seçimi yapılmalıdır. İhtiyaçtan büyük ya da küçük koyulan ekipmanlar tüketimi arttırarak memnuniyetsizliğe yol açacaktır.

Ortalama bir eve doğal gaz bağlatmanın maliyeti nedir?

Bir evin doğalgaz bağlatma maliyeti ısıtma sisteminin yani kombi,radyatör ve kalorifer tesisatının olup olmamasına göre değişmektedir. Olmadığını düşünürsek bu sistem kurulumu evin büyüklüğü,seçilecek kombi çeşidi gibi bir çok değişkene bağlıdır fakat ortalama olarak 5.000 TL civarındadır.

22 şehirde en çok tercih edilen ve en yayın ağa sahip mühendislik firması: Üçay Mühendislik!

Üçay mühendislik çok geniş bir aralıkta hizmet veriyor. Küçük bir evin ısıtma tesisatını tasarlayıp taahhüdünü gerçekleştirirken, diğer yandan basında adından oldukça söz ettiren büyük inşaat firmalarının projelerine danışmanlık ve taahhüt hizmeti  de sunuyor.

Vermiş olduğumuz hizmetlerde her zaman “ En Uygun Çözümü “ mühendislik birikimimizle müşterilerimize sunmak hedefindeyiz diyen firmanın Genel Koordinatörü Turan Şakacı, “Gelişen ve yenilenen teknolojilere hızlı bir şekilde entegre olmak ve mevcut sistemleri daha detaylı irdelemek için firma bünyesinde kurduğumuz “ Verimli Enerji Çözümleri ( V.E.Ç. ) “ departmanı ile firma içinde eğitimler düzenlemekteyiz. Böylelikle tüm personelimizi sektördeki mevcut ve gelişen sistemler üzerinde düzenli olarak bilgilendirerek gelişimlerini sağlamayı hedefliyoruz. Üçay mühendislik olarak Türkiye’nin 19 şehrinde Mühendislik ve Taahhüt hizmeti vermekteyiz. Bu hizmeti vermek için sahada mobil halde 100’ün üzerinde teknik satış personelimiz bulunmaktadır. Mühendislik ve Taahhüt alanında olup, sahada bu kadar çok satış personeli bulunan bir firmanın örneği yaptığımız araştırmalara göre Dünya’da yok. Oldukça ciddi bir satış ve pazarlama gücümüz var. “ diyor.