Doğum Gününde Kalp Krizinden Ölen Emniyet Müdürüne Tören

Doğum Gününde Kalp Krizinden Ölen Emniyet Müdürüne Tören

TOKAT'ta dün akşam makamında geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tamer Ertürk için tören düzenlendi.

TOKAT'ta dün akşam makamında geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tamer Ertürk için tören düzenlendi.

Tokat'ta evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki Tamer Ertürk, dün akşam saatlerinde görev yaptığı Uzunburun Emniyet Müdürlüğü binasındaki odasında kalp krizi geçirdi. Bir süre sonra mesai arkadaşları tarafından fark edilen Tamer Ertürk, müdürlüğe çağrılan ambulansla Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yaklaşık bir kalp mesajı uygulanan Ertürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

"O KADAR HAYALİMİZ VARDI"

Öğle saatlerine doğru meslektaşları tarafından Devlet Hastanesi morgundan alınan Tamer Ertürk'ün cenazesi önce Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, görev yaptığı Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Vali Cevdet Can, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı ile birlikte il protokolü, silah arkadaşları ve yakınları katıldı. Tören öncesi Tamer Ertürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan annesi Leyla, kızları Ezgi, Ceyda ve yakınları gözyaşı döktü. Kızı Ceyda tabuta sarılarak "O kadar hayalimiz vardı" diye seslendi. Tamer Ertürk'ün kendisi gibi polis olan eşi Funda Ertürk, tören boyunca metanetini koruduğu gözlendi.

"DOĞUM GÜNÜNDE HAYATINI KAYBETMİŞ"

Ertürk için önce saygı duruşunda bulunuldu, ardından ise özgeçmişi okundu. Özgeçmişi okunduğu sırada Tamer Ertürk'ün doğum gününde yaşamını yitirdiği açıklandı. Ardından kürsüye gelen İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, meslek hayatında en zor günü geçirdiğini söyleyerek, "Meslek hayatım boyunca ilk kez bu kadar acı bir konuşma yapmak zorunda kaldım. O yüzden duygusallığımdan dolayı kelimeleri ifade edemezsem ondan dolayı özür dilerim. Acımız çok büyük. Bu meslek içerisinde gönlü bu vatan, bayrak, millet uğruna atan ve bu zamana kadarda sokakta aktif olarak görev yapan çok değerli kardeşimizi hakkın rahmetine uğurlamak için bir aradayız. Konuşacak söz, ifade edecek kelime bulamıyorum. Sözün bittiği yer. Dün doğum gününde ebediyete yolcu ettik. Ruhu şad olsun, Allah mekanını cennet eylesin" dedi. Daha sonra yapılan duanın ardından Tamer Ertürk'ün cenazesi Ali Paşa Camii'ne getirildi. Burada kılınacak olan cenaze namazı sonrası Ertürk, memleketi Amasya'nın Şehsadi köyüne götürülerek toprağa verilecek.

FOTOĞRAFLI