Doğum Sırasında Bebeğin Kafası Koptu İddiasına Soruşturma

Doğum Sırasında Bebeğin Kafası Koptu İddiasına Soruşturma

HAKKARİ Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde, Ayşe Erdin'in bebeğinin doğum sırasında doktor hatası sonucu başının kopması sonucu öldüğü öne sürülen beb...

HAKKARİ Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde, Ayşe Erdin'in bebeğinin doğum sırasında doktor hatası sonucu başının kopması sonucu öldüğü öne sürülen bebekle ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise doğumun gerçekleşmesi esnasında bebeğin doğum kanalına sıkışması sonucu ölü doğum gerçekleştiği, konu ile ilgili idari ve adli makamlarca gerekli inceleme başlatıldığını açıkladı.

Hakkari'de dün doğum sancısı başlayan 3 çocuk annesi, 34 yaşındaki Ayşe Erdin, eşi Murat Erdin ve yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi Doğum servisine getirildikten sonra iddiaya göre doktorlar tarafından doğum gerçekleştirildi. Ancak, bebek ölü dünyaya geldi. Baba Erdin, bebeğin başının doğum sırasında koparıldığını ve bebeğin bu nedenle öldüğünü iddia etti. Baba Murat Erdin, doktorlar tarafından bebeğin başının tekrar vücuduna dikildiğini ve morga alındığını öne sürerken, savcılığa da suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

SAVCILIK VALİLİKTEN SORUŞTURMA İZNİ TALEP EDECEK

Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, olayı duyar dumyaz soruşturma başlattıklarını, bebeğin üzerinde otopsi yaptıklarını belirtti. Başsavcı Kaya, şöyle dedi:

"Savcılık olarak soruşturma başlattık. Otopsi yapıldı. Hakkari Valiliği'nden soruşturma izni isteyeceğiz. Verilen izne göre olayla ilgili tahkikatı sonuçlandıracağız. Valiliğin soruşturuma iznini vermemesi durumunda ise hem savcılık olarak, hem de bebeğin ailesi Van Bölge İdare Mahkemesine itiraz hakkı doğacak. Sorşuturma izninden sonra her şey aydınlanacaktır. Ancak bizdeki otopsi raporunda bebeğin kafasının kopuk olduğu belirtiliyor. Tabii bu kafa kopması doğum sırasında bebek yaşarken mi oluyor, ölürken mi kafası kopuyor. O konu araştırıldıktan sonra ortaya çıkacaktır."

Sağlık Bakanlığı da, Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki doğum sırasında bebeğin kafasının koptuğu iddiaları üzerine Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca soruşturma başlatıldığını ve sonucun kamuoyuna ayrıca duyurulacağı belirtildi.

Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan ise doğum sırasında kafası koptuğu iddia edilen bebek ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Dr. Özmercan, doğumun gerçekleşmesi esnasında bebeğin doğum kanalına sıkışması sonucu ölü doğum gerçekleştiğini, konu ile ilgili idari ve adli makamlarca gerekli inceleme başlatıldığını belirterek, "Anne Ayşe Erdin halen hastanemizde tedavi görmekte olup, sağlığı gayet iyi durumdadır. Olaydan duyulan derin üzüntüyle başta anne Ayşe Erdin ve baba Murat Erdin ile yakınlarına Allah’tan sabrı cemil ve başsağlığı dilerim" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi de, skandal olarak nitelendirdikleri olayla ilgili başlatılacak adli ve idari soruşturmanın takipçisi olacaklarını bildirdi.

Baba Murat Erdin de olayın peşini bırakmayacağını belirterek, "Bu olayda yetkililer zaten hep kaçtı, ilgilenmediler. Olay böyle patlak verdiğinde ondan sonra bizi aramaya başladılar. Otopsi raporu da çocuğun kafasının koptuğunu söylüyor. Savcılık otopsi yaptı. Şikayetçi olduk. Bebeğimizi dün akşam defnetik. Bir açıklama bekliyoruz" diye konuştu.

BD(FE/İD)