Doğuş Üniversite ile Mitsubishi'den dev ortaklık

Doğuş Üniversite ile Mitsubishi'den dev ortaklık

Doğuş Üniversitesi Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi’ni Mitsubishi Electric ile kuruyor.

Dünyadaki üretim sistemleri gün geçtikçe sadece mekanik üretim hatlarından çıkmakta, robotik, elektronik ve mekaniğin bir arada kullanıldığı üretim hatlarına doğru evrimleşmektedir. Sanayi ve diğer ilgili kollarda, otomasyon ve robotik alanında deneyimli elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.                  

Bu alanda deneyim sahibi olmak isteyen kişilerin ve  mühendislik fakültesi öğrencilerimizin çalışmalarda bulunabilecekleri, kendilerine endüstrinin  kabul gördüğü ve aranan eleman olmalarını sağlayacak  sertifika verebilecek bir merkezin kurulması önemlidir.

Doğuş Üniversitesi(DOU) Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi’ni, elektrik-elektronik ve otomasyon alanında dünya devi Mitsubishi Electric  (METR) işbirliği ile kuruyoruz. Eğitim merkezimizde kullanılacak ileri teknoloji ürünler,  6-eksenli endüstriyel robot, hareket kontrol üniteleri ve servo motorlar Mitsubishi  Electric Turkey  Elektrik Ürünleri  A.Ş.  tarafından hibe edilecektir.

Bu anlaşma kapsamında,  2014-2015  öğretim yılında mühendislik fakültesi öğrencileri için;

*Robot Teknolojileri

*Hareket Kontrol Sistemleri

Dersleri Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü tarafından açılacaktır. Öğrencilerimiz bu derslerinde eğitim merkezimizi kullanacaklardır.

Aynı şekilde bu anlaşma kapsamında

METR’nin Sistem Partnerlerine METR ürünlerinin taban oluşturduğu uygulama altyapısını meydana getirmek için eğitimler verilmesi ve verilecek eğitimin düzenlenecek sertifika ile belgelendirilerek standardizasyonu sağlanacaktır.

Diğer hedefimiz Mitsubishi Electric  çözüm ortakları ve son kullanıcıları için  AR-GE laboratuvar destek hizmetleri verebilmek, akademisyen ve öğrencilerimizce oluşturulacak İnovasyon Takımları  sayesinde ortaya yeni ürün ve çözüm fikirleri çıkararak küresel rekabet içinde insan kaynaklarına, bilgiye ve yenilikçi ürünlere  ulaşılmasını sağlamaktır.