Doktor işadamından 50 milyon dolarlık hastane yatırımı

Doktor işadamından 50 milyon dolarlık hastane yatırımı

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, bir zamanlar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yla tekstil çuvalı paketleme işinde çalışan doktor işadamı Rıdvan Erdemir, 50 milyon dolarlık hastane yatırımı yaptı. Denizli'de 22 yıl...

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, bir zamanlar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yla tekstil çuvalı paketleme işinde çalışan doktor işadamı Rıdvan Erdemir, 50 milyon dolarlık hastane yatırımı yaptı. Denizli'de 22 yıl önce ilk özel sağlık kuruluşunu açan Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi’nin sahibi Erdemir, Bahçelievler Mahallesi’nde Özel Sağlık Hastanesi’ni hizmete açtı. Erdemir, yeni hastaneyi düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıya başhemşire Feride Kabaçelik, İdari ve Mali İşler Müdürü Yüksel Turan da katıldı.

Yeni hastanelerinin son teknolojisiyle donatıldığını dile getiren Erdemir, "15 dönüm arsa üzerinde kurulu 30 bin metrekarelik kapalı alanı ile uluslararası standartlarda bir hastaneyi Denizli’ye kazandırdık. 2 bodrum, giriş katı ve 4 katlı olan binamızda toplam 105 yatak kapasitesiyle hizmet veriyoruz." dedi. Hastanedeki birimleri basın mensuplarına gezdiren Erdemir, bundan sonra Denizli’de sobadan sızan karbonmonoksit zehirlenmesinden kaynaklanan yaralanmalara karşı Ege Bölgesi’nde ikinci hiperbarik kare oksijen tedavi kabini olma özelliği de taşıyan Hiperbarik Oksijen Tedavi Birimini açtıklarını dile getirdi.

Erdemir, “Yeni binamızda hiperbarik oksijen tedavisine başladık. Vurgun tedavisi, karbonmonoksit zehirlenmesi, ani görme kaybı, işitme kaybı, iyileşmeyen yaralar, diyabetik ayak, anti ödem tedavilerinin gerçekleştirilebilecek." diye konuştu.

    Sağlık turizmini katkı sağlayacak alt yapıya uygun hastane yaptıklarını ifade eden Erdemir, “Şu an Hollanda, Almanya ve İtalya’dan hastalarımız geliyor. Amacımız yurt dışından gelen hasta sayısı artırarak sağlık turizmini yaygınlaştırmak." şeklinde konuştu. Erdemir, Babadağlıların ticarette risk almaktan çekinmediğini aynı ilçeden olan işadamı Ahmet Nazif Zorlu’yla bir zamanlar tekstil çuvalı paketleme işinde çalışma hatırasını da anlattı. CİHAN

Doktor işadamından 50 milyon dolarlık hastane yatırımı

Doktor işadamından 50 milyon dolarlık hastane yatırımı