Dolandırıcılık Zanlısı Müteahhite 532 Yıl Hapis İstendi

Dolandırıcılık Zanlısı Müteahhite 532 Yıl Hapis İstendi

Antalya'da ev maketi göstererek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan firari müteahhit Ahmet Sakızoğlu için, 532 yıl hapis cezası istendi

ANTALYA (AA) - Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez satarak alıcıları dolandırdığı iddiasıyla yargılanan firari müteahhit Ahmet Sakızoğlu hakkında 532 yıl hapis cezası istendi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Orhan Erdoğmuş, Hakan Keskin, Süleyman Kocaman, Fatih Döğer, Tüner Çiçek, tutuksuz sanıklar Erhan Tuğrul, Ali Gököz, Ufuk Kudağ, Erhan Toğaç, Ahmet Topçu, Şirin Ülker, Ümit Daldal, Süleyman Bulgurcu, tarafların avukatları ve müştekiler katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanık Süleyman Bulgurcu, mahkemedeki son savunmasında, inşaat teknikeri olduğunu, arsa sahipleri ile oluşan ihtilafların giderilmesi için Ahmet Sakızoğlu'nun kendisini görevlendirdiğini ve ofis kısmındaki satışlar hakkında bilgi sahibi olmadığını savundu.

Hakkında ceza verilme nedenini bilmediğini belirten Bulgurcu, kendisine verilen vekaletnameyi kötüye kullanmadığını ifade ederek, beraatını talep etti.

Sanık Leyla Eren ise yargılama başındaki ifadelerini tekrar ettiğini söyleyerek, "Ben bu kişilerin 3 ay içinde kim olduklarını çözdüm ve birçok kuruma şikayette bulundum, Başbakanlığın BİMER sistemine de müracaat ettim. Bu kişilerle bir arada bulunmak beni son derece üzmektedir. Beraatıma karar verilmesi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, firari sanık Ahmet Sakızoğlu için aynı daireleri 176 kez sattığı için her bir daire başına 3 yıldan 528 yıl, suç örgütü kurmaktan da 4 yıl olmak üzere toplam 532 yıl hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, yargılanan 32 sanıktan 4'ü hakkında beraat kararı verdi. Diğer zanlılar ise 10 ay ile 163 yıl 8 aya kadar değişen cezalar aldı.

Antalya'da Mayıs 2013'te müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun şirketine operasyon düzenlenmiş ve Sakızoğlu başta olmak üzere birçok kişi gözaltına alınmıştı. Sakızoğlu, 1 yıl 2 ay hapiste kaldıktan sonra müştekilerin mağduriyetini gidereceğini söyleyerek elektronik kelepçe hakkından yararlanmış, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi sırasında kelepçeyi kırarak firar etmişti. Sakızoğlu hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılmıştı.