Dolar, Euro ve altın için tahminlerini açıklayan İslam Memiş, Erdoğan'ın sürprizini bozdu

Dolar, Euro ve altın için tahminlerini açıklayan İslam Memiş, Erdoğan'ın sürprizini bozdu
Güncelleme:

Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, katıldığı canlı yayında dolar, Euro, altın ve gümüş ile ilgili tahminlerini söyleyip, tüm gözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a döndürecek bir iddiada bulundu.

Yaptığı altın ve gümüş yorumları ile öne çıkan İslam Memiş, yatırımcılar için gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. TGRT Haber canlı yayınına katılan İslam Memiş, ''Hareketli bir haftaya başladık. Cuma günü ABD'den önemli veriler açıklanacak. Bu hafta özellikle dolar varlıklarında bir toparlanma söz konusu olabilir çünkü ABD dolar endeksi ve tahvil faizlerinde bir gerileme vardı ancak bu tekrar toparlanabilir'' dedi.

ALTIN VE GÜMÜŞ

Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan dalgalanmaya da değinen Memiş, ''Altın ve gümüşün ons fiyatında bir toparlanma vardı. Yine direnç seviyelerini test etti. Buradan bir kar satışı gelebilir ancak grama (altın) yansımıyor'' ifadelerini kullandı.

DOLARDA 16.40 SEVİYESİ BASKILANACAK

Dolar kurunda bir süre yatay seyir izlenebileceğine dikkat çeken İslam Memiş, şöyle konuştu:

Döviz kurlarında yeni bir bant aralığı var. Özellikle direnç 16.40 lira seviyesinde. Burayı takip etmeye devam ediyoruz. Sanırım 10-15 gün burası baskı altında kalır diye tahmin ediyorum. Çünkü sanırım bu süre içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir ekonomi paketi açıklaması gelecek. Tabii ki TL varlıkları ve döviz varlıkları üzerinde önemli bir etkiye neden olacak.

''HAZİRANIN İLK HAFTASI'' DEDİ

Erdoğan tarafından açıklanacak pakete ilişkin tahminlerini paylaşan İslam Memiş, söz konusu paketin haziran ayının ilk haftasında beklendiğini belirtti.

Haziran ayının ilk haftasında da bu gelişmeyi takip edeceğiz. Zaten haziran ayı hikayemiz daha çok iç siyaset ve iç ekonomi odaklı olacak. Haziran ayının ilk haftasında Erdoğan'ın açıklayacağı ürün her neyse olacaksa TL'yi destekleyecek, enflasyonla mücadeleyi desteleyecek bir açıklama beklenecek piyasalarda.

DOLARDA HIZLI DÜŞÜŞ GÖRÜLÜR MÜ?

Sunucunun sorduğu 'Erdoğan'ın açıklaması dolar kurunda hızlı düşüşlere neden olur mu?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, ''Ben aralık ayında yaşadığımız sert düşüşleri beklemiyordum. Aşağı yönlü bir hareket olacaktır. Yapılacak açıklama sonrası teknik olarak 16.05 ve ardından 15.80 seviyelerini takip etmekte fayda var. Geri çekilmelerin kalıcı olabilmesi için 15.80 seviyesinin altında kapanış görmesi gerekiyor. Ben aman aman bir düşüş değil ancak belli bir seviyede oturmasını bekliyorum'' dedi.