Dolar, Euro ve altın kritik sınırda

Dolar, Euro ve altın kritik sınırda
Güncelleme:

Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem dövizin hem de değerli metaller yeni haftaya da Türk Lirası karşısında zirvede başladı. İşte 10 Nisan itibariyle Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Piyasalarda yeni hafta yine döviz ve değerli metallerin zirvedeki seyriyle başladı. Dolar, Euro ve altın kritik sınırın üstünde seyrediyor.

Küresel piyasalar, ABD'de para politikalarına ilişkin artan belirsizliklerle yeni haftaya temkinli başlarken, çarşamba günü ülkede açıklanacak enflasyon verilerinin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Vatandaşın dikkatle takip ettiği Dolar ve Euro'da yukarı ivmeli hareket, yeni haftada da sürerken, yeni rekorların gelip gelmeyeceği takip ediliyor.

ABD'de geçen hafta cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin 236 binle beklentilere paralel gerçekleşmesinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mayıstaki toplantıda alacağı kararlara ilişkin piyasa beklentileri de önemli ölçüde değişti. Para piyasalarında Fed'in gelecek ay yüzde 64 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı öngörülmeye başlanırken, çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerinin de beklentiler üzerinde etkili olması bekleniyor.

Dolar endeksi, yükseliş eğilimini üst üste dördüncü güne taşıyarak 102,2'ye çıkarken, tahvil piyasalarında temkinli bir seyir izleniyor.

İşte piyasalarda son durum:

Kripto paralar

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor. 

Güne 28 bin 228 Dolar'dan başlayan Bitcoin 28 bin 208 Dolar'dan, 
1.857 Dolar'dan başlayan Ethereum ise 1.849 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Güne 85,15 Dolar'dan başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 84,89 Dolar'dan işlem görüyor.