Dolar, Euro ve altın rekor üstüne rekor kırdı

Dolar, Euro ve altın rekor üstüne rekor kırdı
Güncelleme:

Piyasalarda başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem dövizin hemde değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki yükselişi hız kazandı, Dolar, Euro ve altından arka arkaya yeni rekor seviyeleri geldi... İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine 1,5 aydan kısa bir süre kala piyasalar alev aldı. 

Piyasalarda döviz ve değerli metaller Türk Lirası karşısında vites büyüterek peş peşe yeni rekor seviyeleri görüldü.

Ekonomi yönetiminin, iki yıldır Türk Lirası'nın (TL) tarihi değer kaybını önlemek için attığı adımlar sonuçsuz kalırken Türk Lirası birimi günden güne eriyor ve döviz kurunda da rekor serisi devam ediyor.

ABD'de dün açıklanan veriler Fed'in sıkılaşma adımlarına ara verebileceği beklentisini yükseltti. CME FedWatch Tool'da dün 3 Mayıs'taki toplantıda Fed'in faizi 25 baz puan artıracağına yüzde 57,2, sabit bırakacağına ise yüzde 42.8 ihtimal veriliyordu. Bugün ise sabit bırakma olasılığı yüzde 57,9'a yükseldi, 25 baz puan artıracağı ihtimali ise yüzde 42,1'e geriledi. Yani Fed'in bir sonraki toplantısında pas geçeceği ihtimali piyasalarda daha yoğun bir şekilde fiyatlanmaya başladı.

ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi de dün açıklanan verilerin ardından yüzde 3,47'den yüzde 3,35'e geriledi. 2 yıllık Hazine tahvilinin getirisi ise yüzde 3,99'dan yüzde 3,86'ya düştü. Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi de 102,6 seviyesinden 101,6'ya çekildi.

Dolar varlıklarındaki düşüşler altına talebi artırdı. Ons altında böylece son 1 yılın en yüksek seviyesi görüldü. Ons fiyatı 2023'te şu ana kadar yüzde 10 yükseldi. Yurtiçinde gram altın ise yatırımcısına TL bazında yüzde 14 kazandırdı.

İşte piyasalarda son durum:

Kripto paralar

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor. 

Güne 28 bin 516 Dolar'dan başlayan Bitcoin 28 bin 195 Dolar'dan, 
1.910 Dolar'dan başlayan Ethereum ise 1.901 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Güne 85,26 Dolar'dan başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 84,49 Dolar'dan işlem görüyor.