Piyasalar allak bullak! Dolar, euro ve altın sert düştü

Piyasalar allak bullak! Dolar, euro ve altın sert düştü
Güncelleme:

Rekor üstüne rekor kıran döviz kuru ve altın fiyatları düşüşe geçti. Dolar/TL 7.24, Euro/TL 8,54'den işlem görüyor. Bugün değer kaybeden gram altın ise 453 liradan alıcı buluyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Pazartesi gününden itibaren yarıya indirdiği piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkân limitlerini, Çarşamba gününden itibaren sıfırlandığını duyurmasının ardından, erken saatlerde 7.35 liranın üzerini gören dolar, gün içinde 7.23 liraya kadar geriledi. 

TCMB'nin adımları öncesinde piyasa yapıcı bankalar yüzde 7.25 ile toplam 38 milyar lira borçlanabiliyorlardı. TCMB'nin Cuma günü açıkladığı karar ile bu miktar Pazartesi günü itibarıyla 19 milyar liraya düşürüldü; Çarşamba gününden itibaren ise yüzde 7.25 olanağı tamamen sıfırlanmış olacak ve bankalar likidite ihtiyacını yüzde 9.50 - 9.75 düzeyinden yapabilecekler.

TCMB'den bugün yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Likidite yönetimi çerçevesinde 12 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkân limitleri sıfırlanmıştır."

DÖVİZ VE ALTINDA SON DURUM
Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken; dolar/TL kuru 7.24 civarında hareket ediyor. Euro/TL ise 8.52 seviyesine kadar geriledi.

Altının ons fiyatı psikolojik sınır olan 2000 doların altına gerileyerek 1948 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Ons fiyatındaki düşüşle birlikte yüzde 5'ten fazla değer kaybeden altının gram fiyatı 453 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 752 lira, Cumhuriyet altını 3.051 liradan satılıyor.

Seçiniz...