Dolar, Euro ve altın yeni kabineyi zirvede bekliyor

Dolar, Euro ve altın yeni kabineyi zirvede bekliyor
Güncelleme:

Seçimler sonrası yoğun bir hafta geçiren piyasaların gözü bugün açıklanması açıklanması beklenen yeni kabinede... Dolar, Euro ve altın başta olmak üzere döviz ve değerli metaller Türk Lirası karşısında zirveye oturdu ve yeni ekonomi yönetimini bekliyor...

Türkiye seçim gündemini geride bırakırken, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıklaması beklenen yeni kabine öncesinde başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem döviz hem de değerli metallerin Türk Lirası karşında zirveye kuruldu.

Mehmet Şimşek ihtimali...

Hafta başından bu yana devam eden "bakan toto" tartışmalarında AK Parti iktidarında bir dönem Maliye Bakanlığı yapan Mehmet Şimşek'in kabinede yer almasına kesin gözüyle bakılırken, aynı zamanda AK Parti iktidarının para politikasında değişikliğe gidip gitmeyeceği de tartışılıyor.

Yeni kabine öncesinde ise 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden rekor üstüne rekorla çıkan piyasalar dün haftanın son işlem gününü de rekor üstüne rekor kırarak tamamladı.

Dolar ve Euro'da yeni zirveler

Seçimlerin ardından döviz kurundaki fahiş yükseliş katlanarak devam ederken, Dolar/TL 21 TL seviyesine dayandı. Euro/TL ise 23 TL seviyesine dayandı.

Altın da rekor kırdı

Gram altın ABD'de borç tavanı tasarısının Kongre'den geçmesinin ardından, iç piyasada 1.3330 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. 

TCMB rezervleri dipte

Merkez Bankası, Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ni yayımladı.Verilere göre Merkez Bankası'nın brüt rezervi Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunun yapıldığı 26 Mayıs haftasında 3,1 milyar dolar azalarak 98 milyar 458 milyon dolara geriledi. Böylelikle Merkez Bankası'nın brüt rezervi 10 ay sonra ilk kez 100 milyar doların altına inmiş oldu.

CDS için endişelendiren bekleyiş

Bankacılar CDS'in 600 baz puan altına indiğini, seçimlerde görülen 700 baz puan civarındaki seviyelere göre 100 bp üzerinde düşüş olduğunu belirttiler. Üst düzey bir bankacı, "Daha normal politikaların işareti çok hızlı şekilde verilince daha kalıcı ve düşük CDS'leri göreceğimize eminim" dedi bir diğer bankacı piyasa ikna edilirse CDS'te 300 baz puan civarını yeniden konuşabilir" dedi.

 İşte piyasalarda son durum: 

Haber3.com'dan önemli bilgilendirme: Değerli okuyucumuz aşağıda yer alan fiyatların döviz büroları, bankalar ve Kapalı Çarşı fiyatları ile farklılık gösterdiğinin ve bir "makas" olduğunun biz de farkındayız. Ancak para piyasalarında oluşan bu farklılığa rağmen haberimizde TCMB kurlarını yayınlamaktayız. Bilginize...

Dolar, Euro ve Sterlin 

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor. 

Bitcoin 27 bin 165 Dolar'dan, Ethereum ise 1.902 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Brent petrolün varil fiyatı da 76,24 Dolar'dan işlem görüyor.