Dolar, Euro ve altın yine zirvede

Dolar, Euro ve altın yine zirvede
Güncelleme:

Ramazan Bayramı tatiline Türk Lirası karşısında zirvede giren para ve değerli metaller, tatil dönüşü yeni haftaya da zirvede başladı... İşte 24 Nisan Pazartesi itibariyle Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde zirve seyrini sürdüren başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere döviz ve değerli metaller zirvede girdiği bayram tatilinden zirvede çıktı.

Artık 1 aydan kısa bir süre kalan kritik 14 Mayıs seçimleri öncesinde zirveye tırmanan piyasalarda yukarı ivmeli hareket devam ediyor. 

ABD Merkez Bankası politika yapıcılarının gelecek haftaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan daha artırması beklenirken, bu hafta piyasaların odak noktası faiz kararına rehberlik edebilecek verilerde olacak. Küresel piyasalarda merkez bankalarının faiz kararları beklenirken yurt içinde ise 27 Nisan tarihinde gerçekleşecek TCMB’nin PPK toplantısı öncesinde KKM mevduatlarında yükseliş sürdü. KKM dışında dolar ve euroda fiziki talep ise son zamanların en üst seviyesine çıktı.

 Ekonomistlerin ortak beklentisi Merkez'in politika faizini yüzde 8,5'te sabit bırakacağı yönünde.

Bankalardan döviz almak isteyen bir kişinin belli şartları sağlaması gerekirken Kapalıçarşı'da hızlıca fiziki dolar talebinde bulunabilmesi daha kolay olduğu için bankalar ile Kapalıçarşı arasındaki döviz makası arttı.

İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro ve Sterlin 

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor. 

Yeni haftaya 27 bin 730 Dolar'dan başlayan Bitcoin 27 bin 429 Dolar'dan,
1.863 Dolar'dan başlayan Ethereum ise 1.856 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Yeni haftaya 80,75 Dolar'dan başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 82,41 Dolar'dan işlem görüyor.