Dolar'ın ardından Euro'dan da yeni rekor

Dolar'ın ardından Euro'dan da yeni rekor
Güncelleme:

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bırakırken piyasalardaki çalkantı devam ediyor. Dolar kuru yeni güne yeni bir rekorla başladı... İşte 30 Mayıs Salı itibariyle Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tur oylaması sonuçlarına göre AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet'inin 13'üncü Cumhurbaşkanı olarak bir kez daha seçildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin noktalanmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği para ve değerli metaller piyasalarında ise Türk Lirası karşındaki zirve seyri sürüyor. 

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. 

Dolar/TL'deki günlük yükselişler seçim sonrası haftanın ikinci gününde hızlandı. Dolar/TL bugün Kapalı Çarşıda  20,61 TL seviyesiyle yeni tarihi zirveye yükseldi.

Bu verilere göre TL dolar karşısında seçimlerin ilk turu öncesine göre yüzde 3.2 değer kaybederken, depremden bugüne yüzde 6.9, yılbaşından bugüne ise yüzde 7.4 kayıp yaşadı. TL'nin son beş yıllık kaybı ise yüzde 80 seviyesinde.

Euro TL ise gün içi en yüksek 21.86'yı görerek zirvenin hemen altında sınırlı düşüşle işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, ABD'deki borç limiti krizi yatırımcıların odağında kalmaya devam ederken, konuya ilişkin belirsizlikler risk iştahını törpülemeyi sürdürüyor.

ABD'de borç limitinin artırılmasına ilişkin prensip anlaşma sağlansa da bürokratik sürecin kalan kısıtlı sürede tamamlanıp tamamlanamayacağı risk algısını besliyor.

İşte piyasalarda son durum: 

Haber3.com'dan önemli bilgilendirme: Değerli okuyucumuz aşağıda yer alan fiyatların döviz büroları, bankalar ve Kapalı Çarşı fiyatları ile farklılık gösterdiğinin ve ciddi bir "makas" olduğunun biz de farkındayız. Ancak para piyasalarında oluşan bu farklılığa rağmen haberimizde TCMB kurlarını yayınlamaktayız. Bilginize...

Dolar, Euro ve Sterlin 

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor. 

Güne 27 bin 696 Dolar'dan başlayan Bitcoin 27 bin 657 Dolar'dan, 
1.894 Dolar'dan başlayan Ethereum ise 1.898 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Güne 76,71 Dolar'dan başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 73,97 Dolar'dan işlem görüyor.