Donmak Üzereyken Bulunan Alaca Sansar Koruma Altına Alındı

Donmak Üzereyken Bulunan Alaca Sansar Koruma Altına Alındı

Alaca sansarın Ardahan'da ilk kez görülmesi nedeniyle Ardahan Üniversitesi konuyla ilgili bilimsel çalışma yapacak

ARDAHAN (AA) - Doğal yaşam ortamı olmamasına karşın Ardahan'da donmak üzereyken vatandaşlar tarafından bulunan alaca sansar, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünde koruma altına alındı.

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, duyarlı vatandaşlar tarafından donmak üzereyken bulunan bir alaca sansarın müdürlüklerine getirilerek teslim edildiğini belirtti.

Alaca sansarın bölgelerinde görülen hayvan türleri arasında bulunmadığını, bu nedenle bu hayvanın kurtarılmasının önem taşıdığını ifade eden Şimşek, alaca sansarı koruma altına aldıklarını ve her türlü bakımının yapıldıktan sonra doğaya salınacağını kaydetti.

- Makaleye konu olacak

Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Yılmaz da alaca sansarın bugüne kadar Trakya, Karadeniz ve bu bölgeye komşu Doğu Anadolu illerinde görüldüğünü belirtti.

Bugüne kadar Ardahan'da alaca sansar varlığının tespitinin söz konusu olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Mevcut literatüre göre Ardahan'da tespiti yapılmamış. En yakın Erzurum'da tespit edilmiş. Bu Ardahan'da görülen ilk alaca sansar. Bunun bilimsel olarak değerlendirilmesi için Ardahan Üniversitesi olarak İngilizce bir makale hazırlayıp uluslararası bir dergide yayımlanmasını, bu şekilde literatüre geçmesini sağlayacağız" dedi.

Etiketler sansar alaca sansar