Donmaya hazır olun! Havalar 10 derece birden soğuyacak!

Donmaya hazır olun! Havalar 10 derece birden soğuyacak!
Güncelleme:

Meteoroloji'den edinilen son bilgilere göre Türkiye'nin büyük bir kısmı soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Ayrıca uzmanlar önümüzdeki hafta sonu için de hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceğini açıkladı. AKOM'dan yapılan açıklamada, bu gece başlayacak yağışların önümüzdeki Pazartesi gününe kadar süreceği belirtildi.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin tamamı güneşli bir gün geçirecek. Sabah saatlerinde Marmara, Ege ve batı Karadeniz'de sis ve pus oluşurken, akşam saatlerinde ise Marmara Bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Gece saatlerinden sonra İstanbul çevreleri ile Sakarya, Kocaeli ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

AKOM: YAĞIŞLAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞINA KADAR SÜRECEK

İBB AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin serin ve yağışlı bir sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Bugün gece saatlerinden itibaren yerel olarak gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, aralıklarla önümüzdeki hafta başına (Pazartesi) kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

BARAJLARIN DOLMASI BEKLENİYOR

AKOM tarafından paylaşılan yağış raporunda yaz mevsiminin kurak geçtiği vurgulanırken, Ekim ayının ardından baraj doluluk oranları %30'lar seviyelerine kadar gerilediği belirtildi. Barajların ve yer altı su kaynaklarının yeniden yükselişe geçmesi için Ekim ile Mart ayları arasında alınacak yağışlar oldukça önemlidir notu da düşüldü.

VATANDAŞ TEDBİRLİ OLMALI

Sonbahar mevsiminin bu zamanlarında kısa süreli yağan kuvvetli yağmurların neden olduğu; yollarda göllenme, taşkın, su baskınlarına ve yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı AKOM, vatandaşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

SICAKLIKLAR 10 DERECE DÜŞECEK

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, beklenen hava sıcaklıklarına ilişkin bilgi verdi.

Çalışkan, yarından itibaren dört gün boyunca Marmara ve Ege Bölgesi'nin yağış alacağını söyleyerek, ''Çarşamba akşamından başlayarak pazara kadar, yaklaşık 4 gün boyunca, yağış var'' açıklamasında bulundu.

Beklenen sıcaklık düşüşün 8 ila 10 derece arasında olacağını da söyleyen Dilek Çalışkan, ''Tam bir kış havası yaşayacağız'' dedi. 

''HAFTA SONU KIŞ HAVASI YAŞAYACAĞIZ''

Çalışkan, yağışların etkisi ile azalan hava sıcaklıklarına ilişkin, ''Özellikle hafta sonu hava çok soğuk olacak. Hatta bu soğuklar kar soğuklarına yakın seyredecek. Bunun nedeni de Romanya'ya kar yağması. Bizde de bazı dağlara kar yağma ihtimali var'' dedi. 

''KIŞ YAĞMURLARINI ANDIRACAK''

Gün içerisinde aralıklı devam edecek olan yağışlar, tam olarak kış yağmurlarını andıracak. Çalışkan,  ''Türkiye bu yağışlarla birlikte cephesel yağışları görmüş olacak. Özellikle İstanbul'da bazı zamanlarda kuvvetini artıracak yağışlar dört gün boyunca devam edecek. Bu yağışlar da haliyle toprağı besleyen yağışlar oluyor'' ifadelerini kullandı.

Yağışlar perşembe günü tüm Batı Karadeniz'i; Antalya, Eskişehir ve Ankara'nın da bazı illerini etkileyecek. 

EGE'DE DOLU YAĞIŞI GÖRÜLEBİLİR

Ege Bölgesi'nde ise özellikle İzmir, Aydın, Muğla hattı boyunca şiddetli yağışlar bekleniyor. Bölgede yağışlarla birlikte dolu, sel ve sağanak gibi hava olayları görülebilir. 

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...