Dönüş trafiği erken başladı

Dönüş trafiği erken başladı

Çanakkale'de feribot iskelesinde uzun kuyruklar oluştu.

Çanakkale'de feribot iskelesinde Kurban Bayramı nedeniyle Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişlerde yoğunluk yaşanıyor. Tatilcilerin araçları, 1 kilometreyi aşan kuyruk oluşturdu.

Kurban Bayramı nedeniyle bugün öğleden sonra Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişlerde yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Çanakkale merkezinden Avrupa yakasındaki Eceabat ilçesi ve Kilitbahir köyüne geçmek için feribot iskelesine gelen tatilcilerin araçları, 1 kilometreyi geçen bir kuyruk oluşturdu. Tedbirlerini alan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, iskele meydanında trafik akışını düzenledi. Bazı caddeler ise yine feribot iskelesindeki yoğunluk nedeniyle şehir içi trafiğine kapatıldı.

Feribot kuyruğu sırasında 2 saate yakın beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen tatilciler her bayram yaşadıkları çileyi yine yaşamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ise, Çanakkale'den Eceabat'a 3, Kilitbahir'e 4, Lapseki'den Gelibolu'ya 5 feribot ile saatsiz olarak seferlerini yapıyor.

Yoğunluğu hafta başında okulların açılacak ve yaz tatilinin sona erecek olması nedeniyle tatilcilerin evlerine dönüş yapması ve bayram tatili için yakınlarını ziyarete gidenlerin oluşturduğu belirtildi. Feribot iskelelerindeki yoğunluğun hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İHA