Dr. İbrahim Sözen'in "Cumhurbaşkanına Hakaret" Davası

Dr. İbrahim Sözen'in "Cumhurbaşkanına Hakaret" Davası

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Dr. İbrahim Sözen'in, 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Dr. İbrahim Sözen'in, 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık İbrahim Sözen ile aynı zamanda babası olan avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Sözen, "13 Aralık 2014 tarihinde Abdullah Öcalan 'sabrımın son sınırındayım' diye beyanda bulundu. Ben de bu sözler yurt sever biri olarak kanıma dokunduğundan iddianamedeki tweeti attım. Amacım kesinlikle Cumhurbaşkanına yönelik değil, Abdullah Öcalan'a yöneliktir. Bu nedenle suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Sözen'in avukatı Ali Sözen de "Müvekkilim aynı zamanda oğlumdur. Yazının içeriğinde nasıl bir hakaret unsuru bulundu anlayamadım. Cumhurbaşkanına yöneltilmiş bir yazı yoktur. Suç unsuru bulunmamaktadır" dedi.

Mahkeme, sanık ve müşteki avukatına esas hakkındaki beyanlarını sunmaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianamaden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla verdiği şikayet dilekçesinde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Dr. İbrahim Sözen'in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik ağır hakaret ve iftiralarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtildi.

Sözen'in, emniyette alınan ifadesine de yer verilen iddianamede, Cumhurbaşkanına hakaret etmek istemediğini, twitterda yapmış olduğu paylaşımların yanlış anlaşıldığını ve atılı suçu işlemediğini savunduğu kaydedildi.

İddianamede, Sözen'in söz konusu paylaşımlarında kullandığı ifade ve ibarelerin içerisinde hakaret içerikli beyanların bulunduğu belirtilerek, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.