Dr. Serdar Savaş: ''Bundan mı anlıyorsunuz ?''

Güncelleme:

Dr. Serdar Savaş Habertürk yayınında neden sinirlendiğini Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman siyaset programında açıkladı ve programda gerginlik yaşanan anlara ilişkin Halk TV'de açıklamalarda bulundu.

Dr. Serdar Savaş, LGS ve YKS’ye giren öğrenciler için tedbir alınmamasını eleştirdi. Savaş, eleştirilerinin ardından Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM’nin harekete geçtiğini söyledi.

 

Dr. Serdar Savaş'ın açıklamaları şöyle oldu:

Şurası bir eşik değer. Bizde ağrı eşiği diye kavram vardır tıpta. Ben aynı içeriği bir aydır son derece kibar saygı değer bilim kurulu üyeleri şu noktaya dikkatinizi çekmek isterim; yok. Sayın bakanım aman, sayın cumhurbaşkanım yapma etme.

Bir Allah'ın kulu duymadı. Ne zamanki ben pazar günü patladım ertesi gün Sağlık Bakanı oradaki iki akademisyen arkadaşı çağırdı. Başkalarını da topladı: Ya biz bu çocukların psikolojisi için ne yapalım? Ertesi gün ÖSYM toplandı. Hasta olan çocuklar bize bildirsinler onları sınava ayrı alalım. Bugün ÖSYM'de sınavı kontrol edecek hocalara test yapalım. 

Sizin asli göreviniz olan, benim söylememi hiç beklemeniz gereken ve aylar önce yapmanız gereken işi... Bundan mı anlıyorsunuz ya? Türkiye'deki karar vericiler ancak Serdar Savaş'tan fırça yiyince mi harekete geçiyorlar arkadaş. Bundan sonra ben hep fırça mı atacağım bu insanlara doğru işi yaptırmak için. Buna üzüldüm.

Kibar kibar ifade ederken, kimsenin zeka seviyesi ile ilgili yorumda bulunmazken anlayın be kardeşim ya. İlle bağırttırmayın adamı. Bağırınca faydalı oldu. Aylardır yapılmayan dün bugün hummalı çalışma.