DSP Şişli Adayı Mustafa Sarıgül: ''Oylar bölünmüyor bizde birleşiyor''

DSP Şişli Adayı Mustafa Sarıgül: ''Oylar bölünmüyor bizde birleşiyor''
Güncelleme:

İstanbul'da yerel seçimin en fazla merak edilen ilçelerinden birisi de Şişli. Makbule Cengiz, DSP adayı Mustafa Sarıgül ile seçim kampanyası ve Şişli projeleri hakkında konuştu:

Makbule Cengiz: Sayın Sarıgül, siz bu seçim kampanyasında en erken sahaya çıkan siyasi aktörlerden birisiniz. Nasıl bir kampanya geçirdiniz, yorgun musunuz?

 Bizimki tatlı bir yorgunluk, heyecanlı bir yorgunluk ve keyifli bir yorgunluk. Son derece dinamik bir kampanya geçirdik. Şişli için uzunca bir zamandan beri hazırlanıyoruz. İki ayrı çalışma grubumuz var. Bir grup projeler üzerinde çalıştı, yeni Şişli vizyonumuzu kurguladı. İkinci grubumuz ise saha ekibi. 600 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bu ekip Şişli'nin 25 mahallesinde her sokağa, her eve giriyor ve projelerimizi anlatıyor. Kadınlarla ayrı, emeklilerle ayrı, esnaflarla ayrı, gençlerle ayrı toplantılar yapıyoruz. Yurttaşların önerilerini alıyoruz. Sabah 6'dan gece geç saatlere kadar bu tempomuz devam ediyor.

ÇOCUKLARIMIZA BURS VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Makbule Cengiz: Geçmişte üç dönem Şişli'de belediye başkanlığı yaptınız. Yeni dönemde nasıl bir fark yaratmayı hedefliyorsunuz?

 Belediye başkanlığım döneminde Şişli'ye çok önemli hizmetler yaptık, sayısız eser kazandırdık. Bir tanesini söyleyeyim: Şişli'de kapasitesi yetersiz 27 okulumuz vardı. Bunların tamamını yıkarak 56 derslikli modern okullar yaptık. O dönemde belediyelerin okul yapma yetkisi yoktu. Biz Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaparak bu engeli aştık. Daha sonra bu konu yasalaştı. Ne yazık ki Türkiye'de eğitime en fazla yatırım yapan belediye başkanı olduğum halde, bazı siyasi rakiplerimiz bizi eğitim hizmetlerimiz üzerinden acımasızca eleştiriyor. Kurduğumuz Şişli Meslek Yüksek Okulu, Şişli'deki tüm öğrencilere yüzde 75 burs veriyor. Kusura bakmasınlar, bu hizmetlere devam edeceğiz; çünkü çocuklarımızın geleceği bizim için önemli.

 Biz belediyecilik alanındaki birçok işi Şişli'de gerçekleştirdik. Vefat eden yurttaşlarımızı, yakınlarının üzerine Anadolu'daki köylerine ücretsiz olarak nakletme işini biz başlattık. Şimdi bütün belediyeler yapıyor. Biz Şişli'de örnek bir model oluşturduk. 4. dönem farkımızı soruyorsunuz; hemen söyleyeyim: Şişli halkı yaptığımız bu hizmetleri özlemiş; bizi yeniden göreve çağırdı. Cumhuriyet Bayramı'nı, 23 Nisan'ı, 19 Mayıs'ı, yüz binlerce yurttaşla kutladığımız coşkulu törenleri özlemiş. 24 saat ulaşılabilir belediyeyi özlemiş. Talep olmasa, özlem olmasa aday olamazsınız; çünkü karşılığı olmaz. Yaratacağımız fark, Şişli'yi yeniden eski güzel günlerine, umutlu günlerine, insanların sokaklarında mutlu yürüdüğü, güvenle yürüdüğü günlere kavuşturmak olacak.

Makbule Cengiz: CHP'den ayrılmanız parti içinde eleştirilere neden oldu. Bu süreçte sokakta ve seçmende nasıl tepkiler aldınız?

Son derece güzel tepkiler aldım. Hiçbir yurttaşımızda olumsuz bir tepki görmedim. Şişli'deki insanlar beni uzun yıllardır tanıyor, siyasi çizgimi biliyor. Atatürk ilkelerinden, Cumhuriyet değerlerinden ve sosyal demokrasiden hiç ayrılmadım. Daha önce de DSP'den belediye başkanlığı yaptım. Görev sürem boyunca her kesime, her düşüncedeki yurttaşa eşit mesafede oldum ve eşit hizmet götürdüm. Ben burada küçüklerin ağabeyi, büyüklerin de evladıyım. Yurttaşlar genel seçimlerde daha çok partiye, yerel seçimde ise adaya bakıyorlar, projelere bakıyorlar. Ben Şişli'de CHP'li kardeşlerimle de elele kolkola olmaya çalışıyorum; çünkü ayrımız gayrımız yok. Onların da gönüllerini kazanacağımızdan hiç şüphem yoktur. Bizi birleştiren ortak payda, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerleridir.

OYLAR BÖLÜNMÜYOR, BİZDE BİRLEŞİYOR

Makbule Cengiz: Sol oyların bölüneceği yönünde eleştiriler var. Gerçekten oyları bölüyor musunuz?

 Yurttaşlarımız çok rahat olsunlar; kesinlikle böyle birşey söz konusu değil. Ben daha önce de DSP'den aday oldum ve büyük farkla kazandım. En son 2009 yerel seçimlerinde yüzde 54 oy aldım. En yakın rakibimle aramdaki fark yüzde 30'dan fazlaydı. O zaman da CHP adayı vardı.

Şimdi de tüm araştırmalar, büyük farkla önde olduğumuzu ortaya koyuyor. Ben Şişli'de her partiye oy veren yurttaşlarımızdan destek alıyorum. Bu nedenle şunu rahatlıkla söyleyebilirim; biz oyları bölmek yerine tam tersine birleştiriyoruz. Birçok kesimin oyu bizde birleşiyor. Yurttaşlarımız bölünme yönündeki spekülasyonlara lütfen aldırış etmesinler.

CUMHURİYET DEĞERLERİNİ YAŞATACAĞIZ

Makbule Cengiz: Seçimi kazanırsanız nasıl bir Şişli göreceğiz?

 Öncelikle, ışıkları 24 saat sönmeyen bir belediye göreceksiniz. Bir yurttaşımız gece yarısı bir sorunu olduğunda, aynı anda belediyede otomatik santral yerine, canlı bir muhatap bulacak.

Şişli, hayata geçireceği projelerle yeniden Türkiye'de örnek bir yerel yönetim olacak. Eğitim ve sağlık, öncelikli ele alacağımız konular olacak. Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin velilerinin ekonomik yükünü biz üstleneceğiz. E-dershane sistemini getireceğiz. İstanbul'un en donanımlı kadın ve doğum hastanesini açacağız. Kadınlar buradan ücretsiz yararlanacak.

Diğer yandan, Şişli Atatürk'ün kurtuluş savaşı planlarını yaptığı bir ilçe. Samsun'a gitmeden önce, Şişli'deki evinden hareket etti. Şişli'deki en önemli bulvarımızın adı, Halaskargazi Caddesi. Bu nedenle, geçmişte ulusal bayramlarımızı Şişli'de çok büyük organizasyonlarla kutlardık. 1 Nisan'dan sonra yine aynı coşkuyla kutlayacağız. Bu sene 19 Mayıs'ın 100. yılı. Muhteşem bir etkinlik planlıyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize Cumhuriyet değerlerini özümsetecek projelere ağırlık vereceğiz. Şişli'de bize oy versin ya da vermesin, hangi görüşten ve hangi kültürden olursa olsun, tüm yurttaşlarımıza eşit hizmet götüreceğiz. 

OdaTV