Dumankaya'nın sahipleri mahkemeye sevk edildi

Dumankaya'nın sahipleri mahkemeye sevk edildi

FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 44 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "FETÖ/PDY'ye yönelik finansal destek sağlandığı" gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 46 kişiden aralarında Dumankaya Holding yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi "tutuklama istemiyle" mahkemeye sevk edildi. 2 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

44 KİŞİYE TUTUKLAMA İSTEMİ

Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli 5 Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgusunun ifadesi yaklaşık 6 saat sürdü. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı değerlendirmesini tamamladıktan sonra aralarında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, şirketin yönetim kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi ile şirketin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın bulunduğu 44 şüphelinin "Terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak", "Terör örgütüne finansman sağlamak", "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkeme sevk etti. 2 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Şüphelilerin sorgusunun nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılacağı öğrenilirken Uğur Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ile Halit Dumankaya'nın sorgularında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.