Dünya İnsani Zirvesi

Dünya İnsani Zirvesi

Türk Kızılayı, mayısta İstanbul'da yapılacak zirvede insani yardım alanındaki tecrübelerini aktaracak

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı, Dünya İnsani Zirvesinde katılımcılara Türkiye'nin ve derneğin, insani yardım alanındaki tecrübelerini aktaracak.

Türk Kızılayının açıklamasında, Birleşmiş Milletler İnsani İlişkiler Koordinasyon Ofisinin himayesinde, 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak zirvede, derneğin düzenleyeceği etkinliklere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre Türk Kızılayınca zirve kapsamında, sığınmacı krizini ve yapılan yardım faaliyetlerini anlatan resim sergisi açılacak, insani yardımların daha etkin nasıl yapılabileceğinin tartışılacağı çalıştay düzenlenecek. Suriyeli çocukların rehabilitasyonu için "çocuk dostu" bir alan kurulacak zirvede, konuklara 10 ülkenin yerel yemeklerinden ikram edilecek.

Türk Kızılayının katılımcılara Türkiye ve derneğin, insani yardım alanındaki tecrübelerini aktaracağı zirve boyunca, "İnsani Alanda Etkinlik", "Savunmasızlığı Azaltma ve Risk Yönetimi", "İnovasyon Aracılığıyla Dönüşüm", "Çatışma Durumundaki İnsanların İhtiyaçlarını Karşılama" ana başlıkları ele alınacak.

Zirvede, Suriye krizi ve yaşanan insanlık dramına çözüm yolları aranacak. Sığınmacı sorununun üstesinden gelebilmek için birlikte ve koordineli çalışmanın önemine vurgu yapılacak.

Çeşitli ülkelerden yaklaşık 5 bin kişinin yer almasının beklendiği zirveye, birçok devlet temsilcisinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, Türk Kızılayının da paydaşı olduğu Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi ile iş dünyasından isimler katılacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek ve Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak zirvenin organizasyonunu Dışişleri Bakanlığı yürütecek. Bakanlığa, Türk Kızılayı'nın yanı sıra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı da (TİKA) destek verecek.