Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı:- "Suriye'de yaşananların en büyük acısını kadınlar ve çocuklar çekiyor. Temenni ederim ki hepimiz bunlardan dersler çıkaralım ve Kıbrıs’ta başta kadınlarımızın ve çocuklarımızın acı çekmeyeceği, güzel bir geleceği inşa edelim”

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Suriye’de yaşananların en büyük acısını kadınların ve çocukların çektiğini belirterek “Temenni ederim ki hepimiz bunlardan dersler çıkaralım ve Kıbrıs’ta başta kadınlarımızın ve çocuklarımızın acı çekmeyeceği, güzel bir geleceği inşa edelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla KKTC’ye davetli olarak gelen kadınları kabul etti.

Akıncı, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart’ta, yılın geriye kalan günlerinde unutulan sözler söylendiğine işaret ederek bu söylenenlerin geriye kalan günlerde takibinin yapılmasının ve bazı sonuçlar elde edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Suriye’de yaşananların en büyük acısını kadınların ve çocukların çektiğine dikkati çeken Akıncı, “Temenni ederim ki hepimiz bunlardan dersler çıkaralım ve Kıbrıs’ta başta kadınlarımızın ve çocuklarımızın acı çekmeyeceği, güzel bir geleceği inşa edelim” diye konuştu.

- İki tarafın da kabul edebileceği bir çözüm istiyoruz

Yoğun bir müzakere trafiği içerisinde bulunduklarını, hedeflerinin çözüm ve barış olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs sorununu iki tarafın da kabul edebileceği bir çerçevede sonlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Müzakereler bağlamında ilk defa bir cinsiyet eşitliği komitesi kurduklarını belirten Akıncı, bu komitenin ilerideki anayasa ve yasalarda cinsiyet ayrımcılığının önüne nasıl geçilebileceği üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.