Dünya Kadınlar Günü için poz verdiler

Dünya Kadınlar Günü için poz verdiler

İzmir Üniversitesi akademisyenleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için objektif karşısına geçti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şiddete karşı \'Kadın, Şiddet ve Hukuk\' paneli düzenlenen İzmir Üniversitesi’nde akademisyenler, aykırı bir sergi için objektif karşısına geçti.

“Farklı görünsek de kadın ve erkek hepimiz aynıyız. Hepimiz insanız” diyen İzmirÜniversitesi akademisyenleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için objektif karşısına geçti. Kadın Çalışmaları ve Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen etkinliklerde 6 Mart 2014 Perşembe günü İzmir Üniversitesi’nde düzenlenecek “Kadın, Şiddet ve Hukuk” panelinin ardından 7 Mart Cuma günü İzmir Üniversitesi Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergi, 12 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uluğfer Teker ve Öğretim Görevlisi, Oyuncu Volkan Severcan’ın da poz verdiği sergi için İktisadi ve İdari Bilimler, Tıp ve Fen Edebiyat Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu akademisyenleri Sanatçı Mehmet Çeliksan tarafından fotoğraflandı, akademisyenlerin makyajları Pınar Yılmaz tarafından yapıldı.Şiddet gören kadınların da hakları var

Sergiden bir gün önce düzenlenecek panele İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Çetiner Şekerci moderatörlük yapacak. “Kadın, Şiddet ve Hukuk” başlıklı panelde, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Serpil Salaçin, İzmir 13. Aile Hekimi Ali Soyer veİzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Kutoğlu konuya ilişkin değerlendirmelerini sunacak.

İHA