Dünya Sağlık Haftası'na özel destinasyon rehberi

Dünya Sağlık Haftası'na özel destinasyon rehberi

Dünya Sağlık Haftası başladı! Başka bir deyişle, yaz başlamadan forma girmenizi sağlayacak sağlık dolu bir tatilin tam zamanı.

Seyahat sitesi momondo, geçtiğimiz gün başlayan ve 14 Nisan’da sona erecek olan Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle özel bir sağlıklı rotalar rehberi hazırladı. Yaklaşan sıcak yaz günlerinde girmeden önce kendinizi fit ve bakımlı hissetmenizi sağlayacak bu destinasyonlardan birini dahi ziyaret ederseniz, bu yazı daha mutlu karşılamanız garanti.

Doğal güzellikleri bisikletle keşfetmek için Fransa

Fransa’nın güneyi, lavanta tarlalarından Provance’ın renkli ve romantik sokaklarına, bisiklet tutkunları için ideal bir rota. Bu bölgeyi ziyaret ettiğinizde, hafınanızdan ömür boyu silinmeyecek güzelliklere eşliğinde bisikletle günlük spor ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Elbette bisiklet tutkunları için dünyaca ünlü “Tour de France”ı yerinde izlemek de cazip bir seçenek.

Marsilya’ya 70 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat edebilirsiniz.

Dansla forma girmek için Küba

Formda kalmak için en eğlenceli alternatiflerden biri de dans. Müziğin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu Küba sokaklarında Latin ritimlerini hissedip, dans etmemek mümkün değil. Renkli caddelerde tutku dolu bir salsa, hareketli bir cha-cha ya da romantik bir rumba dansı ömrünüz boyunca unutamayacağınız bir deneyim olacak. Danstan yorulduğunuzda ise Latin Amerikan Tiyatrosu’nda profesyonel dansçıların hayranlık verici şovlarını izleyebilirsiniz.

Havana’ya uçuşlar 520 Euro’dan başlayan fiyatlarla

Yoga ve meditasyon için Hindistan

Tarihi, mistisizmi ve doğal güzellikleriyle sağlık ve huzur peşindeki turistlerin favorileri arasında yer alan Hindistan, hem zihinsel hem de fiziksel rahatlama vaat ediyor. Aynı zamanda ayurvedik bakımlar için de bir merkez konumunda olan ülkede saatler süren yoga seanslarına katılmak, Himalayalar manzarasıyla trekking yapmak ve orman yürüyüşleriyle rahatlamak mümkün.

Yeni Delhi uçuşları 225 Eurodan başlayan fiyatlarla

Kalorisiz mutfak için Japonya

Diyette olan gezginler için ideal rota Japonya. Zira burada hem farklı usüllerde tüketilen taze balık çeşitlerini hem de ülkeye has, leziz sebzeleri tüketerek sağlıklı beslenmek mümkün. Başka bir deyişle baharda açan kendine has çiçekleri ile görsel bir şölen sunan Japonya, gözünüze hitap ettiği kadar midenize de hitap ediyor.

Tokyo uçuşları 535 Euro’dan başlayan fiyatlarla

Ömür uzatan kaplıcalar için İzlanda

Sıcağı sevmeyenler için tavsiye edeceğimiz destinasyon İzlanda. Her daim serin havası ve muhteşem doğasına ek olarak, İzlanda jeotermal ve zengin minerallere sahip kaplıcalara ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla ortalama ömrün 82 yıl olduğu bu ülke, sağlık dolu bir tatil için ideal.

Reykjavik uçuşları 255 Euro’dan başlayan fiyatlarla

Leyditurk.com